ASC schenkt punten aan SC Twijzel · Foto('s):

ASC schenkt punten aan SC Twijzel

zondag 07 december 2014

Zaterdag 6 december moest ASC het uit opnemen tegen SC Twijzel. Onder prima weersomstandigheden werd er even na half drie afgetrapt. ASC begon behoorlijk aan dit duel en was de bovenliggende partij. SC Twijzel had in de openingsfase niet veel in te brengen maar wist toch in de dertiende minuut een 1-0 voorsprong te nemen doordat Menno Blom een voorzet geheel vrijstaand kon inkoppen.

ASC pakte het na deze achterstand evenwel wel weer goed op, en was de beter voetballende ploeg. Ondanks een klein overwicht van ASC was het SC Twijzel dat de 2-0 cadeau kreeg in de twintigste minuut, toen een slippertje van de ASC goalie na een hoekschoep, werd afgestraft door Menno Blom. Hierna zakte de wedstrijd af naar een bedenkelijk niveau, maar waren er nog wat kansjes voor ASC, maar verder dan een bal op de paal in de veertigste minuut kwam het niet, waardoor 2-0 ook de ruststand was.

Ook na de pauze was er eigenlijk maar één ploeg die echt wou voetballen, en dat was niet de thuisploeg. ASC speelde beter maar gaf de wedstrijd helemaal uit handen, doordat in de zevenenvijftigste Menno Blom zijn derde doelpunt van de dag kon maken door uit een hoekschop weer zo goed als ongehinderd binnen te koppen. Met de 3-0 voorsprong op zak was er voor SC Twijzel geen vuiltje aan de lucht, en was het ASC dat, soms met de moed der wanhoop, aan moest vallen en dat op zich ook wel behoorlijk deed, maar het wilde maar geen rendement opleveren. Zo liep de wedstrijd op zijn eind, en hield SC Twijzel met enig fysiek geweld vrij eenvoudig stand en was de 3-0 eindstand een feit. Na de opsteker voor ASC de vorige week kwam deze nederlaag wel behoorlijk hard aan, en zal de ploeg weer op scherp moeten worden gezet voor de komende wedstrijd op zaterdag 13 december op eigen veld tegen de Lauwers, aanvang 14:00 uur.

© Verslag: Gerrit van Dijk

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00