ASC weet directe degradatie te ontlopen · Foto('s):

ASC weet directe degradatie te ontlopen

zondag 03 mei 2015

Voor ASC stond zaterdagmiddag 2 mei, weer een belangrijke wedstrijd op het programma. Het wist dat het bij winst in ieder geval directe degradatie zou weten te ontlopen, en begon dan ook feller en scherper aan de wedstrijd dan Twijzel. Al in de eerste vijftien minuten kregen de mannen uit Augustinusga en Surhuizum een aantal kansjes, maar het vizier stond net niet scherp genoeg zodat een doelpunt uitbleef.

Na het eerste kwartier wist Twijzel zich wat op te richten en kwam het beter in de wedstrijd. Ook Twijzel kreeg een paar kansjes, maar gelukkig voor ASC stond het vizier van Twijzel ook niet op scherp. In de eerste helft had ASC wel een licht overwicht, maar tot scoren kwam het niet, en Twijzel evenmin, waardoor er met een 0-0 ruststand werd gepauzeerd. Na de onderbreking was het weer ASC dat in de openingsfase het heft in handen nam.

De Thuisploeg creëerde een aantal beste kansen, maar net als voor de pauze gingen deze verloren. Na zestig minuten was het eindelijk wel raak, een uittrap van ASC goalie Henk Witte, werd met het hoofd verlengd door Hilbrand Benedictus, tot in de voeten van Han Zwart die op zijn beurt een verdediger het bos in stuurde en met zijn schot de doelman van Twijzel kansloos liet en de 1-0 op het scorebord zette. Na deze toch wel verdiende voorsprong wist ASC zich even geen raad wat te doen, aan de ene kant de voorsprong willen verdedigen en aan de andere kant een tweede maken en de wedstrijd beslissen.

Het hing er een beetje tussen in. Gelukkig wist Twijzel niet te profiteren van de onzekerheid bij ASC, ondanks een aantal mogelijkheden dat het in de slotfase zeker nog kreeg, en bleef het bij de 1-0 voor ASC. ASC dat voor de winterstop de rode lantaarn stevig in handen had, ontloopt door deze overwinning in ieder geval, en op knappe wijze, directe degradatie, en kan zich komende zaterdag bij een goed resultaat helemaal veilig spelen, als er op bezoek bij Anjum om 14:30 uur wordt afgetrapt.

© Verslag: Gerrit van Dijk

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00