Astrid Marx – Eenheid en Eigenheid in het leven van alledag · Foto('s): 

Astrid Marx – Eenheid en Eigenheid in het leven van alledag

dinsdag 14 januari 2014

Als ik naar de sterren kijk, zie ik het. Als ik naar mijn medemens kijk, voel ik het. Als ik mijn kat aai, betast ik het. Als ik naar het nieuws luister, hoor ik het. Als ik naar mijn hart luister, weet ik het. Alles wat bestaat is met elkaar verbonden; mens, dier, ster, situatie, om maar wat te noemen. Alle zichtbare en onzichtbare fenomenen.

De mystici, sjamanen en natuurvolken van alle tijden en tradities wisten dat al. In onze Westerse maatschappij willen we graag bewijzen en die zijn er dan nu. Op het fysieke vlak weten we inmiddels dat alles in het universum is opgebouwd uit dezelfde bouwstoffen. Onder andere Einstein en de quantum-fysica tonen aan dat alles met elkaar samenhangt en werkt als een holistisch systeem. Op het energetische vlak weten we dat het bewust-zijn onstoffelijk is, niet meetbaar in de fysieke wereld, overal aanwezig. Alles is energie en heeft een goddelijke kern. Die afstemming op alle niveaus van het bewustzijn betekent voor mij als mens dat al mijn gedachten, woorden en daden consequenties hebben, niet alleen voor mijzelf maar ook voor het collectief. En dat het mogelijk is te leven vanuit deze liefdevolle, tijdloze verbinding. Daar is gewaar-zijn en eigenheid voor nodig. Zonder eigenheid geen eenheid en andersom. Het bewustzijn wil zichzelf ervaren via het gecreëerde, in dit geval mij als mens. In de interactieve presentatie Eenheid en Eigenheid in het alledaagse leven worden beelden en feiten gebruikt om te verkennen hoe de mens genetisch, ecologisch, economisch, emotioneel en spiritueel met zijn omgeving – en daarbuiten – is verbonden. Met behulp van deze beelden en meditaties gaan we na hoe alledaagse volmaaktheid een rol speelt in ons eigen leven en wij er, juist in moeilijke tijden, inspiratie uit kunnen halen.

Astrid Marx: Ik ben een praktisch ingestelde, hedendaagse sjamaan, zoals mijn grootvader. Naast het gebruiken van traditionele middelen, werk ik vooral vanuit een op de praktijk gerichte middenweg. Ik heb verschillende disciplines, methoden en technieken bestudeerd, waaronder psychologie, bio-energetica, psycho-drama en alternatieve geneeswijzen. Ook heb ik mij verdiept in de wijsheid van mystici en oosterse filosofieën, met name het boeddhisme. Vanuit een gevoel van respect en eenheid pas ik elementen hiervan toe in mijn werk. In het verleden heb ik organisatorische en management ervaring opgedaan bij internationale ondernemingen en instituten, zoals de Verenigde Naties.
Een dramatische periode in mijn leven leidde tot een zoektocht naar de tijdloze vragen: wie ben ik en wat kom ik hier doen? Dit bracht mij naar alle continenten en veel verschillende culturen en filosofieën. Het gevondene – durven leven in het onbekende vanuit een besef van eenheid en verbinding – is inmiddels geïntegreerd in mijn bestaan en zet mij met beide benen op de grond. Het stelt mij in staat alle aspecten van het mens-zijn te verwelkomen en met volle teugen van het leven in het moment te genieten. Ik heb de ruimte om me met overgave aan mijn cliënten te wijden.

Vanaf 1989 heb ik een internationale praktijk opgebouwd voor mensen en organisaties in zorg, onderwijs, sport, cultuur en het bedrijfsleven. Ik geef consulten – ook per Skype -, lezingen en workshops in Nederland en Duitsland, Canada en de Verenigde Staten. In Vancouver had ik een wekelijks radioprogramma; Marx on Awareness, waarin ik ondermeer een interview had met Eckhart Tolle, auteur van “De Kracht van het Nu”. Het authentieke aan mijn werk is de combinatie van aangeboren sjamanistische gaven, ervaring in het bedrijfsleven, studie en levenservaring.
http://www.astridmarx.com/nl/

Astrid Marx geeft op woensdag 22 januari een lezing over “Eenheid en Eigenheid in het leven van alledag”. Deze wordt gehouden in De Nije Warf te Wouterswoude aan de Voorweg 31 A en begint om 19:30 uur. De entreeprijs is € 9,00. De lezing wordt georganiseerd door Stichting Wijzer te Dokkum.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 18:00
    Ouwe Meuk
    Leo Smidt
  • 18:00 - 19:00
    Willem yn 'e Jûn
    Willem Mulder
  • 19:00 - 20:00
    Fryslân Fan
    Jaap van der Laan
  • 20:00 - 21:00
    Werom yn de tiid
    Sietse Weistra
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio