VIDEO: Ambitieuze plannen Holwerd aan Zee moeten worden bijgesteld · Foto('s): Stichting Holwerd aan Zee
  Stichting Holwerd aan Zee

VIDEO: Ambitieuze plannen Holwerd aan Zee moeten worden bijgesteld

woensdag 29 juni 2022

HOLWERD – De ambitieuze plannen voor Holwerd aan Zee moeten worden bijgesteld. Het project wordt anders veel te duur en niet te realiseren. Zo is er in de plannen bijvoorbeeld geen ruimte meer voor een sluis in de zeedijk, waardoor bootjes van de Waddenzee naar Holwerd kunnen varen.

De stuurgroep Holwerd aan Zee, met daarin alle betrokken partijen, wil echter nog altijd verder met Holwerd aan Zee. De stuurgroep bestrijdt ook dat het project veel meer gaat kosten, dan dat het op de lange termijn oplevert. Een negatief rapport van afgelopen januari, over de hoge kosten en tegenvallende baten van het project, zou inmiddels alweer achterhaald zijn.

“Yn dat rapport fan jannewaris binne de opbringsten fan slyk en klaai net meinaam”, aldus Marco Verbeek van de stichting Holwerd aan Zee. “Der binne nei dy tiid ek optimalisaasjes oan de ekonomyske kant útfierd, lykas it oantal bêden foar toerisme. En der is sjoen nei de kosten. Dat alles makket dat de kosten en baten op dit stuit wer yn balâns binne.”

Nog veel vragen

Volgens gedeputeerde Klaas Fokkinga, voorzitter van de stuurgroep, moeten er de komende tijd nog wel een hoop vragen worden beantwoord. “Dat giet bygelyks oer it behear en ûnderhâld. Wa docht dat aansten as it projekt klear is? Mar der binne ek noch fragen oer de fergunningen en ek oer de finânsjes.”

Eind november dit jaar wil de stuurgroep Holwerd aan Zee komen tot een voorgenomen besluit. Dan zou duidelijk moeten zijn hoe Holwerd aan Zee er precies uit moet komen te zien, en of die variant ook daadwerkelijk haalbaar is. Het project lijkt in ieder geval kleinschaliger te worden. “De kâns is grut dat it in oare ynstek krijt as oarspronklik bedoeld is”, aldus Fokkinga.

Gedeputeerde Klaas Fokkinga van de stuurgroep Holwerd aan Zee:

Marco Verbeek van de stichting Holwerd aan Zee:

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 07:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 07:00 - 09:00
  De moarnsshow
  Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
 • 09:00 - 19:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Tjerkje Broersma
 • 21:00 - 23:00
  Wat Draaie Menu
  Martin van der Velde
 • 23:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?