AUDIO: Anouska Koster is klaar voor koers Strade Bianche · Foto('s): Team Parkhotel
  Team Parkhotel

AUDIO: Anouska Koster is klaar voor koers Strade Bianche

donderdag 30 juli 2020

DE WESTEREEN – Zaterdag 1 augustus is de wielerkoers Strade Bianche. Het is de 1e internationale grote koers die in deze coronatijd weer plaats zal vinden. De Italiaanse wielerwedstrijd  in de omgeving van Sienna gaat voor grote delen over onverharde wegen. Aan de vrouwenkoers doet De Westereense Anouska Koster met haar team Parkhotel Valkenburg mee. RTV NOF sprak met haar over de voorbereidingen, aanpassingen in de coronatijd voor het wielerpeleton en of ze klaar voor de strijd is. 

Anouska Koster vertelt dat ze de coronaperiode goed is doorgekomen. In februari was haar laatste wedstrijd in Spanje. Het trainen vergde wat aanpassingen.  ‘Krachttraining dy’t ik oars yn de winter doch ha ik no dien. Fierder ha ik een soad fytst. Ik ha hast alle wegen fan Fryslân sjoen. Oars hie ik altyd fêste rûntsjes.’ lacht ze.

Ze kijkt erg uit naar de koers in Italië. ‘It is in super moaie koers. En hielendal no, nei sa’n lange tiid. Ik tink dat ik der goed foar stean en ha der fertrouwen yn. Wy moatte ús hâlde oan it coronaprotokol. Mei mûlkapkes foar de start en wy wurde meardere kearen testen.’

Luister hier naar wielrenster Anouska Koster

 

 

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Harteklanken
  Tijdens het ontbijt op zaterdagochtend brengt RTV NOF geestelijke Harteklanken.
 • 09:00 - 11:00
  Klankbord
  Geestelijk verzoekplaten programma. Tijdens het programma bestaat de mogelijkheid om telefonisch een lied met een boodschap aan te vragen voor een zieke of jarige of gewoon zomaar.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Hollandse toppers
  Elke zaterdagavond hoor je Tinus uit je speakers komen. De gezelligste hits en meezingers komen voorbij in Hollandse toppers!
 • 20:00 - 23:00
  Hollands op zijn best
  Nederlandstalig verzoekplaten-programma voor iedereen, voor jong en oud. Bel voor een plaat naar (0511) 44 12 02.
 • 23:00 - 00:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?