AUDIO: Geen praktijkexamens van Veilig Verkeer Nederland in de regio · Foto('s): Veilig Verkeer Nederland
  Veilig Verkeer Nederland

AUDIO: Geen praktijkexamens van Veilig Verkeer Nederland in de regio

dinsdag 16 juni 2020

NOORDOOST FRYSLÂN – In eerste instantie stonden de theorie- en praktijkexamens van Veilig Verkeer Nederland in maart al gepland, maar vanwege het corona virus werden de examens opgeschoven naar halverwege juni.

Dinsdag stond daarom het theorie examen op de planning bij veel basisscholen uit de regio Noord. De kinderen konden eerder al online hiervoor oefenen met een aantal proef examens. ,,Ik heb nog contact gehad met een school die vertelde dat de proefexamens moeilijker waren dan het officiële examen, dus ik heb er vertrouwen in dat alle 800 leerlingen die in jullie regio deelnemen ook zullen slagen”, vertelt Anne-Loes Postma van Veilig Verkeer Nederland regio Noord. Sommige scholen hebben er ook voor gekozen om het verkeersexamen te verschuiven naar volgend jaar.

Wel is besloten, samen met de gemeentes en de organisatoren, om het praktijkexamen niet door te laten gaan vanwege de corona maatregelen. ,,Dit is heel jammer want alles stond al gepland, maar we hebben het toch af moeten lassen”, zegt Anne-Loes. De kinderen uit groep 7 kunnen volgend jaar weer deelnemen aan het praktijkexamen, en voor de kinderen uit groep 8 is er een alternatief.

Ouders kunnen nu met hun kind de nieuwe schoolroute die ze moeten gaan fietsen zelf oefenen. Daarnaast zijn er verschillende testen beschikbaar en kunnen ze checken of fiets helemaal in orde is. De ouders hebben hiervoor een checklist en moeten zelf inschatten of hun kind vanaf volgend schooljaar veilig naar het voortgezet onderwijs kan fietsen. Vanuit Veilig Verkeer Nederland kan hier dit jaar helaas geen controle op uitgevoerd worden. Toch heeft Anne-Loes er vertrouwen in dat ouders hier goed mee omgaan. ,,Het belangrijkste is dat er thuis over gesproken wordt, wat goed gaat en wat beter kan.”

Beluister hier het interview met Anne-Loes Postma van Veilig Verkeer Nederland regio Noord:

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 18:00
    Ouwe Meuk
    Leo Smidt
  • 18:00 - 19:00
    Willem yn 'e Jûn
    Willem Mulder
  • 19:00 - 20:00
    Fryslân Fan
    Jaap van der Laan
  • 20:00 - 21:00
    Werom yn de tiid
    Sietse Weistra
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio