AUDIO: Initiatiefnemers Dorpshuis Feanwâlden slepen gemeente voor de rechter · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

AUDIO: Initiatiefnemers Dorpshuis Feanwâlden slepen gemeente voor de rechter

maandag 12 oktober 2020

FEANWALDEN – Vorig jaar ging in verband met financiële problemen in de gemeente Dantumadiel een eerder toegezegde subsidie van 1 miljoen euro voor een dorpshuis werd ingetrokken. “It hat in hiele klap west foar it doarp. Der bin wy sa stadich oan oer hinne. Wy geanne  der no fan út dat it foarlopich net komt.” aldus voorzitter Hiddema in de Weekend Nieuwsshow. “Yn novimber foarich jier ha wy beswier yntsjinne tsjin de grûnen wêr’t de gemeente de subsydzje ynlutsen hat. Dat is hast in jier lyn.” 

De bezwaarschriftenprocedure is opgestart. De gemeente heeft zich hierin niet aan de termijnen gehouden geen reactie; vertelt Hiddema. Vervolgens is de gemeente in gebreke gesteld. Een opgelegde dwangsom weigert de gemeente te betalen. In mei had de gemeente al een reactie op het in februari ingediende bezwaar moeten geven. Het is inmiddels oktober en er is door de gemeente Dantumadiel nog steeds geen besluit genomen. De bezwaarschriften- commissie had half augustus een advies moeten geven. “Wy ha as bestjoer sein, de gemeente kin har eigen regels net, se hâlde har net oan de eigen terminen en de terminen dy’t yn de wet steane.” Om duidelijkheid te krijgen is daarom de gang naar de beroepsrechter gezocht.

In de gemeenteraad is vorig jaar het idee genoemd om te kijken naar een dorpshuis in combinatie met een nieuwe sporthal en een brede school. “It kostte by ús 1,8 miljoen. Wat tinke jo dat dat kostje moat? Al gau 4 tot 6 miljoen foar dat dat fan de grûn is. Krekt as ha se dan wol de sinten.” geeft Hiddema over de toekomst van een dorpshuis in het dorp aan.

Luister hier naar Oege Hiddema van stichting dorpshuis Feanwâlden

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
AUDIO: Initiatiefnemers Dorpshuis Feanwâlden slepen gemeente voor de rechter · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 19:00
    Hitz op Tongersdei
    Sjoerd Gjalt de Vries
  • 19:00 - 20:00
    Jazz Go Blue
    Gert Nitters
  • 20:00 - 21:00
    Country Trail
    Albert de Vries
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio