AUDIO: Jeugdboa moet geweld- en drugsoverlast in Noardeast-Fryslân indammen · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

AUDIO: Jeugdboa moet geweld- en drugsoverlast in Noardeast-Fryslân indammen

donderdag 05 november 2020

KOLLUM – De gemeente Noardeast-Fryslân krijgt volgend jaar een jeugdboa. De gemeenteraad stemde donderdagavond met een grote meerderheid in met het voorstel. De functie is bedoeld als aanvulling op het reguliere jongerenwerk.

Geweldsincidenten en drugsoverlast zijn de gemeente de laatste tijd niet vreemd, zo meldde burgemeester Kramer vorige week al in de raadsvergadering. Het gebeurt in Dokkum, maar ook in een aantal omliggende dorpen. Kramer voegde daar direct aan toe dat gemeente hiervan schrikt en dat dit ook niet te tolereren valt. De breed gesteunde motie om het jongerenwerk breder op te pakken, samen met het project ‘onderwijs en zorg’ en bredere afspraken met het welzijnswerk, werd aangenomen.

“Ferbiner nei de jeugd”

Wethouder Jouke Douwe de Vries heeft vertrouwen in de meerwaarde van een jeugdboa. “Dizze persoan moat in goeie ferbiner wêze nei de jeugd en jongerengroepen. En as it even kin ek yn petear gean mei dizze doelgroep, mochten se foar oerlêst soargje. We wolle se absolút net mei de botte byl benaderje. Lit dat helder wêze. Sa’n jeugdboa is mear as in hanthavener en kin eventueel hiel moai de dialooch sykje”, zo denkt de wethouder.

Wel waren er hier en daar wat kritische opmerkingen, onder andere van fractievoorzitter Johan Talsma van de partij ELP NEF. “De jeugdboa is foar ús in soarte fan oanhingsel op it besteande belied. Je plakke der wat oan fêst en dat is neffens my net de bedoeling. Soks seit earder dat it besteande jongerenbelied net op oarder is. Doch dêr dan earst wat oan”, zo vindt Talsma.

Wethouder Jouke Douwe de Vries over de meerwaarde van een jeugdboa:

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 17:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 17:00 - 18:00
  Ouwe Meuk
  Leo Smidt
 • 18:00 - 19:00
  Willem yn 'e Jûn
  Willem Mulder
 • 19:00 - 20:00
  Fryslân Fan
  Jaap van der Laan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Sietse Weistra
 • 21:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio