AUDIO: Lever uw boekenwens in bij bibliotheek Hallum · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

AUDIO: Lever uw boekenwens in bij bibliotheek Hallum

woensdag 09 december 2020

HALLUM – Voor Bibliotheken Noord Fryslân, voor het onderwijs in Hallum en voor heel veel anderen ging vorig jaar een wens in vervulling toen Bibliotheek Hallum de deuren opende. En nu de jongste bibliotheek van Fryslân één jaar bestaat, laat de bibliotheek graag nog een wens in vervulling gaan. En daarom staat er een wensboom bij Bibliotheek Hallum.

De medewerkers van Bibliotheek Hallum delen tot de kerst kerstballen uit. Medewerkster Geeske Hof: Wy ha in beflogen jier hân. Foarich jier 13 desimber bin we iepen gong. Doe hiene we in moaie aksje, doe kaam de Corona en ha we perioaden ticht west. We tinke we moatte no wer wat foar Hallum betekenje.”  Iedereen, jong en oud, lid of niet lid van de bibliotheek mag in die kerstbal een briefje doen met de naam- en adresgegevens en een wens. Die wens moet natuurlijk iets met de bibliotheek, met lezen of boeken te maken hebben. Als voorbeeld noemt Hof: “Ik wit dat der oait iens west hat dy’t graach oernachtsje woe yn de bibliotheek. Dat bleek doe de orizjineelste winsk te wêzen en dy is doe ek yn ferfolling gien.” Iedereen mag de bal zelf een plekje geven in de wensboom die voor de bibliotheek staat. Dat kan tot 30 december. Daarna worden alle ballen verzameld en begin 2021 maakt de bibliotheek bekend welke wens er in vervulling gaat.

Misschien droomt iemand van het uitgeven van een eigen boek, wil een ander niets liever dan zijn of haar favoriete schrijver ontmoeten, een make-over tot zijn favoriete personage, een nachtje slapen in de bibliotheek, de hoofdrol spelen in een roman, een dag directeur van de bibliotheek zijn, de sleutel van de bibliotheek, een weekend lang alleen maar lezen, lezen, lezen, een sprookje beleven, of… Wensen staat vrij! “De earste bal is útjûn en ik hoopje dat der safolle mooglik minsken delkomme en winsken yn de beam delhingje kinne.”

Bieb drie maanden gratis
Daarnaast nodigt de bibliotheek zoveel mogelijk mensen uit om de bibliotheek eens van dichtbij te bekijken én te testen. Tot het eind van het jaar geeft de bibliotheek daarom gratis abonnementen weg. Drie maanden gratis lenen kost tijdelijk helemaal niets. Het abonnement kan alleen afgesloten worden ín Bibliotheek Hallum en kinderen zijn natuurlijk altijd gratis lid.

Luister hier naar Geeske Hof medewerkster van bibliotheek Hallum

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 18:00
    Ouwe Meuk
    Leo Smidt
  • 18:00 - 19:00
    Willem yn 'e Jûn
    Willem Mulder
  • 19:00 - 20:00
    Fryslân Fan
    Jaap van der Laan
  • 20:00 - 21:00
    Werom yn de tiid
    Sietse Weistra
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio