AUDIO: Sportclubs in Harddraverspark krijgen nog voor zomervakantie duidelijkheid · Foto('s): Ben de Jager | RTV NOF
  Ben de Jager | RTV NOF

AUDIO: Sportclubs in Harddraverspark krijgen nog voor zomervakantie duidelijkheid

vrijdag 02 juni 2023

DOKKUM/KOLLUM – VV Dokkum en KV Oostergo Dokkum krijgen nog voor de zomervakantie duidelijkheid over de financiering van hun nieuwe onderkomen, binnen het nieuw te ontwikkelen Harddraverspark in Dokkum. Dat zei wethouder Rebecca Slijver donderdagavond tijdens de raadsvergadering toe. “Eindsje beslút hawwe wy it beslút foar de sportferienings nei foarren helje kind, dêrmei dogge wy rjocht oan harren belang.” 

Voor het clubhuis van beide verenigingen is dat van wezenlijk belang, omdat er ook financieringen lopen vanuit subsidies. “Dy kinne wy yn prinsipe net noch in kear útstelle”, vertelde voorzitter Herman Bakker tijdens it Petear over het park.

In eerste instantie zou het totale plan, wat ook donderdag werd gepresenteerd aan de gemeenteraad, 5 oktober pas onder de besluithamer van de voorzitter terechtkomen. De gemeenteraad had dan op 29 juni voor het zomerreces, nog de tijd om in debat te gaan over het nieuwe plan.

Echter zou de besluitvorming in oktober voor beide clubs aan de late kant zijn, omdat de subsidieverstrekkers aan het clubhuis ook duidelijkheid willen, waar zij aan toe zijn. Daarom spanden alle politieke partijen in de gemeenteraad zich in om met een motie te komen, om de sportclubs voor de zomervakantie van duidelijkheid te voorzien. Uiteindelijk was de motie niet nodig, met een ‘punt bûten de oarder’ kon raadslid Johan Talsma (BVNL Noardeast-Fryslân) in overleg met de wethouder tot een besluit komen. “Ein july witte de sportklups wêr’t sy oan ta binne.”

Over de rest van de volledige uitwerking (en ook de financiële kant) volgt dus binnenkort een debat en na de zomer een besluit. Volgens eerste ramingen wordt het totale Harddraverspark-project een keer zo duur, mocht de raad instemmen met bijvoorbeeld een demontabele parkeergarage à €5.650.000,-.

Wethouder Rebecca Slijver over het Harddraverspark en het sportclubs-besluit

Auteur: Ben de Jager | RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
AUDIO: Sportclubs in Harddraverspark krijgen nog voor zomervakantie duidelijkheid · Foto('s): Ben de Jager | RTV NOF
  Ben de Jager | RTV NOF

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 17:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 17:00 - 18:00
  Ouwe Meuk
  Leo Smidt
 • 18:00 - 19:00
  Willem yn 'e Jûn
  Willem Mulder
 • 19:00 - 20:00
  Fryslân Fan
  Jaap van der Laan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Sietse Weistra
 • 21:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?