AUDIO: Wederopbouw van woonvorm Het Lichtpunt kan van start · Foto('s): Adema Architecten
  Adema Architecten

AUDIO: Wederopbouw van woonvorm Het Lichtpunt kan van start

dinsdag 30 juni 2020

KOLLUMERZWAAG – Tweeënhalf jaar geleden is de woonvorm van Het Lichtpunt afgebrand, het ging om acht appartementen die gebruikt werden voor begeleid- en beschermd wonen. Inmiddels zijn er plannen voor de wederopbouw en uitbreiding van de woonvorm.

Er is een lang traject aan vooraf gegaan om alles te regelen met de vergunningen en de verzekering. ,,Vooral de verzekering heeft acht maanden geduurd voordat het bestuur er uit was. Daarna moest het proces voor de vergunningen in gang worden gezet. Gelukkig hadden we de gemeente wel op onze hand, maar er zijn ook nog een aantal bezwaren geweest. Daar zijn we goed uitgekomen en dus kunnen we nu eindelijk van start!”, vertelt Feike Kooistra, bestuurder van opvangboerderij Het Lichtpunt. Het plan is om twee aparte woonblokken neer te zetten met ieder tien appartementen. Er zullen dus twintig nieuwe appartementen beschikbaar komen. ,,Dat is meer als een verdubbeling ten opzichte van hoe het was. Dat is zeer positief en hier is ook behoefte aan. Er is een constante stroom aan bewoners, zodra er eentje weg gaat komt er weer een nieuwe in. Daarom is de uitbreiding zeer wenselijk.”

De nieuwbouw zal voornamelijk worden gebruikt voor begeleid wonen, en de huidige locatie zal zich vooral richten op beschermd wonen. ,,Mensen die behoefte hebben aan begeleid wonen hebben vaak geen dak boven hun hoofd en hebben psychosociale problemen. Ze hebben tijdelijk een plek nodig met ondersteuning die wij vanuit Het Lichtpunt bieden.” Over twee weken worden de eerste palen in de grond gezet. De daadwerkelijke bouw zal pas na de bouwvak van start gaan. ,,Het zal denk ik een jaar duren, voordat het helemaal klaar is, dus ik ga zelf uit van oktober of november volgend jaar. Maar voordat de eerste bewoners er daadwerkelijk in kunnen, is het toch wel begin 2022”, besluit Kooistra.

Beluister hier het volledige interview met Feike Kooistra:

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Bertus Hatzmann
  Bertus Hatzmann van 18.00-20.00 uur met muziek en info.
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?