Avondklok, jongeren en buitenactiviteiten in coronatijd in Weekend Nieuwsshow · Foto('s): RTVNOF
  RTVNOF

Avondklok, jongeren en buitenactiviteiten in coronatijd in Weekend Nieuwsshow

zaterdag 23 januari 2021

DE WESTEREEN – Zaterdag was er in de Weekend Nieuwsshow aandacht voor politiek en andere actualiteiten in de regio. Als eerste werd gesproken met burgemeester Klaas Agricola over de instelling van de avondklok. “It is in needsaaklik middel om de besmettingsdruk te ferlytsjen.” is de mening van de burgemeester van de gemeente Dantumadiel. Wethouder Jouke Douwe de Vries van de gemeente Noardeast-Fryslân is genomineerd als beste bestuurder bij de verkiezing van het blad Binnenlands Bestuur. “Minsken kinne my noch helpe troch te stemmen op de site van bestebestuurder.” 

Met RTV NOF verslaggever Ben de Jager werd teruggekeken op het besluit van de raad van Noardeast-Fryslân om in te stemmen met de plannen van het Harddraverspark en Tolhuispark. Al zijn niet alle politieke partijen blij met de komst van de extra brug en werd er uitgebreid gesproken over de financiën van het plan. Met Wytse Pyt de Jager van Elkenien Grien hadden we het over de mogelijkheid van Dokkumers om hun woning te laten meten met een warmtecamera. “Dat is ien fan de stappen fan it zevenstappenplan om nei in duorsume wenning te gean.”

Fjildlab, Digitaal podium van de Wâldsang en jongerenwerk Dantumadiel
Durk Durksz van Fjildlab vertelde over de laatste initiatieven van zijn organisatie. Het gaat over de verduurzaming van de landbouw. Realiseren van een kringlooplandbouw is het doel. Leerlingen van de Wâldsang krijgen online les. Om hun muziek te laten horen is er nu een digitaal podium van Cultuurcentrum de Wâldsang.  Zo gaf algemeen coördinator Andries Renema aan. Ingezonden video’s zijn te bekijken op hun eigen YouTube kanaal.

Volgens jongerenwerker Romke de Vries hebben jongeren in Dantumadiel het moeilijk met alle beperkingen in deze coronatijd. “Mijn collega en ik binne 24 oere per dei fia alle sosjale media berikber.” Onder andere via Facebook en Instagram @jongerenwerkdantumadiel.

Schilder Jan Kooistra en Gouden Pluim winnaar Nanne Nicolai
Afgelopen week overleed schilder Jan Kooistra. Met predikant Ton van der Wekken sprak Kooistra veel over het geloof en zijn kunstwerken. ‘”Schilder Jan Kooistra was een hele bijzonder man”, aldus van der Wekken.

Fotograaf Nanne Nicolai is winnaar van de Gouden Pluim. Dat is een publieksprijs van het Dagblad van Noordoost Friesland. “Ik ha altyd myn kamera by my.” liet hij tijdens de uitzending weten. Hij is veel onderweg en fotografeert onder andere bij de kust van Noordoost Fryslân.

Buitenactiviteiten in coronatijd
Verder was er aandacht voor meerdere sportieve activiteiten in de buitenlucht. Als eerste buurtsportcoach Anton van Zwol: “We starten dinsdag en donderdag a.s. met de eerste groepen van de Wintergames.” Ook een activiteit om te doen is opgezet door Bootcampdocente Liesbeth ten Hoeve van Strong2BeFit. Zij heeft door Feanwâlden en Feanwâldsterwâl een circuit uitgezet. De route begint op de houten brug bij De Hoek in Feanwâlden en is ongeveer vier kilometer.

Een laatste activiteit is die van Vitakids outdoor. Het gaat goed met de aanmeldingen volgens Christiaan Visser: De aanmeldingen voor Vitakids outdoor op vrijdag 29 januari aanstaande lopen storm! Maar aanmelden kan nog.

 

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Avondklok, jongeren en buitenactiviteiten in coronatijd in Weekend Nieuwsshow · Foto('s): RTVNOF
  RTVNOF

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 18:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 18:00 - 19:00
    Lytse Klankjes
    Jikke Wiersma
  • 19:00 - 21:00
    Leafde foar Muzyk
    Klaske Ferwerda
  • 21:00 - 23:00
    De Smachtwacht
    Mark en Frank Spijkers
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio