Basisschool De Pionier in Dokkum groeit uit z’n voegen · Foto('s): De Pionier
  De Pionier

Basisschool De Pionier in Dokkum groeit uit z’n voegen

dinsdag 23 juni 2020

DOKKUM – Basisschool De Pionier in de Trije Terpen in Dokkum  is in twee jaar tijd al zo gegroeid dat de school moet uitbreiden. In de komende weken worden bestaande lokalen vergroot en worden er extra aanbouwen geplaatst. Directeur Tyneke Hogendorp: “We gaan inderdaad uitbreiden, want we groeien gigantisch. De school ligt prachtig in de Trije Terpen. Er worden in de wijk nog steeds huizen gebouwd en de naastgelegen wijk De Woudhorne verjongt. Ouders en leerlingen zijn volgens het tevredenheidsonderzoek van afgelopen januari heel tevreden. We draaien als een trein.”

De Pionier is in 2018 gestart met 63 leerlingen, en start het nieuwe schooljaar straks met 126 leerlingen. Letterlijk een verdubbeling! Het jaar daarop gaat het aantal leerlingen zelfs naar 150. Naast het basisonderwijs spelen en leren er ruim 40 peuters verspreid over de week op De Pionier en wordt er voor- en naschoolse opvang aangeboden. Ook heeft de school een belangrijke wijkfunctie, en vanaf volgend schooljaar worden er in de avond sportlessen gegeven in het pand.

De uitbreiding met containerunits is maar voor een korte periode, want nieuwbouw van de school is noodzakelijk. Ouders van de school hebben zich hier de afgelopen tijd hard voor gemaakt, en zijn heel blij dat de gehele gemeenteraad heeft ingestemd met nieuwbouw van De Pionier in de Trije Terpen. De nieuwbouw is inmiddels opgenomen in het Integraal Huisvestingsplan Basisonderwijs Noardeast-Fryslan. Tyneke Hogendorp: “Ook na de verbouwing is er in sommige groepen geen ruimte, dit hopen we met de nieuwbouw op te lossen. Het is fantastisch dat de leerlingen en de school straks de ruimte krijgen!“

Basisschool De Pionier in Dokkum groeit uit z’n voegen · Foto('s): De Pionier
Basisschool De Pionier in Dokkum groeit uit z’n voegen · Foto('s): De Pionier
  De Pionier

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?