Be Quick Dokkum afgestraft door sterker Oerterp · Foto('s): Lammert Damsma
  Lammert Damsma

Be Quick Dokkum afgestraft door sterker Oerterp

zaterdag 07 september 2019

Opnieuw een bekernederlaag voor de Dokkumer formatie. De gasten uit Ureterp scoorden direct na rust twee keer en liepen zodoende snel uit naar een 0-3 voorsprong. Be Quick herpakte zich met twee tegentreffers, maar het slotakkoord was voor de gasten, zodat de eindstand werd bepaald op 2-4.

In de eerste tien minuten kwam Be Quick al vrij snel tot een tweetal kansen. Rudolf Banga schoot over en Frits Veenema miste in kansrijke positie. Oerterp kwam gevaarlijk voor keeper Eelke Kooistra, maar de goalie redde fraai. Na een kwartier was het wel raak. Be Quick leed knullig balverlies en Lars Boonstra profiteerde dankbaar van het cadeautje, 0-1.

Be Quick probeerde de achterstand te ‘repareren’, maar op het middenveld ging er nogal wat mis en veel dieptepasses waren niet op maat. De Dokkumers liepen bovendien kinderlijk vaak in de buitenspelval van de gasten. Gert Jan Koopmans was wel dichtbij 1-1, maar zijn mooie afstandsschot belandde op de lat. Aan beide kanten kwamen nog enkele kansen, maar de rust ging in met een terechte 0-1 voorsprong voor de gasten.

Na de rust was het binnen vijf minuten al 0-3. Teake van der Hoek zorgde met een harde pegel voor 0-2 en Lars Boonstra tekende voor 0-3. De wedstrijd leek gespeeld, maar Be Quick kwam weer terug via twee mooie treffers van de ingevallen Corijn Wiersma. Met nog een kwartier te spelen leek er nog van alles mogelijk. Oerterp rechtte echter de rug en Boonstra mocht met zijn derde treffer de 2-4 aantekenen.

Be Quick geloofde er niet meer in en de gasten konden de wedstrijd rustig uitspelen. Voor Be Quick is er nog heel veel werk aan de winkel. Over twee weken begint de competitie. Zaterdag speelt Be Quick de derde bekerwedstrijd.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00