Be Quick Dokkum Dames pakken drie punten · Foto('s):

Be Quick Dokkum Dames pakken drie punten

zaterdag 28 maart 2015

De dames van Be Quick hebben thuis door hard te werken een verdiende 2-1 overwinning behaald op HZVV uit Hoogeveen. Omdat het tweede van Be Quick punten nodig had stond Robbie Wiersma een drietal dames af aan de reserves van Be Quick en met resultaat want dit team wist haar uitwedstrijd met 1-5 te winnen. Robbie Wiersma moest echter met zijn team improviseren en had voor het thuisduel met HZVV slechts de beschikking over dertien speelsters waaronder drie mb speelsters. Het betekende de nodige omzettingen. Puur door inzet en hard werken werd echter het gemis van de basisspeelsters gecompenseerd.

Be Quick begon het thuisduel wat weifelend maar gaandeweg kreeg het meer grip op het snelle aanvalsspel van de ploeg uit Hoogeveen die na zo’n twinitig minuten op voorsprong kwam.lang kon het daar niet van genieten. Bijna slaagde Nina Heyligers er in om amper een minuut later de gelijkmaker te maken, maar de HZVV-goalie kon Nina’s inzet nog net naast tikken. Uit de corner die toen werd toegekend opnieuw een gevaarlijke situatie die slecht kon worden voorkomen door een handsbal. Een kolfje naar de hand van Lisanne Kempe die onberispelijk inschoot, 1-1. In de resterende minuten kwamen beide ploegen niet meer tot scoren zodat met een 1-1 stand de kleedkamers werden opgezocht.

Puur op inzet naar de winst
Be Quick kwam na de rust erg gedreven uit de startblokken en HZVV moest steeds verder terug. En er ontstonden kansjes voor Be Quick. Tot doelpunten kwam dat in eerste instantie maar een prima combinatie tussen Nina Heyligers en Janine Bos leverde wel de 2-1 voorsprong op. Het was Janine die schitterend inschoot. HZVV probeerde nog wel met een drietal wissels om de naderende nederlaag af te wenden maar echt gevaarlijk werd het niet meer. Komend weekend een dubbel programma voor Be Quick. Zaterdag speelt het in Meppel tegen MSC, terwijl het op tweede paasdag aan moet treden in Ommen tegen hekkesluiter OZC.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00