Be Quick Dokkum in tweede helft langs Kollum · Foto('s): Lammert Damsma
  Lammert Damsma

Be Quick Dokkum in tweede helft langs Kollum

zondag 06 november 2022

DOKKUM – Be Quick heeft de derby tegen Kollum met 3-0 gewonnen. Dat een voetbalwedstrijd twee helften heeft, werd zaterdag maar weer eens heel erg duidelijk. Kollum verzuimde in de eerste helft een aantal prima kansen te benutten en kreeg het deksel in de tweede helft keihard op de neus. Het toen sterkere Be Quick benutte de kansen wel en sloot met deze winst aan bij de top drie in de tweede klasse L.

Be Quick begon vrij redelijk aan de wedstrijd, maar kwam niet veel verder dan een paar speldenprikjes die geen grote kansen opleverden. Kollum kwam na ongeveer twintig minuten beter in de wedstrijd en Be Quick mocht niet mopperen toen spits Joop Pijnacker een goede kans miste na half wegwerken in de Be Quick defensie. Kollum trok het initiatief naar zich toe en Be Quick ontsnapte opnieuw na een lage voorzet vanaf rechts, waarna een aanvaller van Kollum faalde irritante positie. Aan de andere kant probeerde Gert Jan Koopmans de keeper van Kollum te verschalken, maar zijn hoge indraaiende bal verdween net naast het doel. Kollum kreeg nog voor rust een derde serieuze kans, maar routinier Joop Pijnacker schoot voorlangs.

In de tweede helft kwam Be Quick, na een tactische omzetting, veel beter voor de dag. Uit een knappe rush van Yuri van der Meij ontstond een kans, maar de prima keepende Mark Huizinga van Kollum bracht redding op de poging van Rob Dijkstra. Be Quick toonde veel meer initiatief, won de meeste duels en kreeg veel meer grip op het middenveld en daarmee ook op de wedstrijd.
Na zestig minuten viel de openingstreffer. De uitblinkende Anko Talman onderschepte de bal, speelde diep op Gert Jan Koopmans en in de vrije ruimte voor de keeper rondde Koopmans fraai af, 1-0. Be Quick bleef aandringen en Robin de Jong krulde de bal richting de rechterbovenhoek, maar de bal verdween net naast het doel.

Beide trainers brachten een aantal wisselspelers binnen de lijnen. Kollum deed een poging om de gelijkmaker te forceren, maar Joop Pijnacker had net iets te veel tijd nodig en na een rare kluts kwam Be Quick goed weg. Ruim tien minuten voor het einde beslisteBe Quick de wedstrijd. De prima ingevallen William Bakker kreeg de bal voorin aangespeeld, kopte de bal voorbij een verdediger en schoot na een sprint overtuigend de 2-0 tegen het net.

In de laatste tien minuten eiste de ingevallen Gregory Daraji veel aandacht voor zich op. Uit een fraaie hoekschop van Daraji kopte aanvoerder Rudmer Loonstra de bal tegen de paal en uit een andere indraaiende hoekschop kon de keeper met behulp van de lat maar nipt redding brengen.

In de slotminuten viel de derde treffer. William Bakker bediende Daraji en de aanvaller omspeelde twee verdedigers, schoot op het doel waarna Bakker mocht scoren in de rebound, echter dit lukte niet, waarna Dariji de derde treffer binnen tikt een daarmee was de 3-0 eindstand bereikt.

Zaterdag speelt Be Quick thuis tegen Achilles 1894 uit Assen. Dat belooft opnieuw een mooie wedstrijd te worden.

© Verslag: Meindert van der Schaaf.

Auteur: Redactie RTV NOF Sake Beerstra

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00