Be Quick Dokkum in tweede helft onderuit tegen Broekster Boys · Foto('s): Lammert Damsma
  Lammert Damsma

Be Quick Dokkum in tweede helft onderuit tegen Broekster Boys

zondag 19 januari 2020

De oefenwedstrijd tussen Be Quick en Broekster Boys was er één met twee totaal verschillende helften. De eerste helft was voor de goed spelende Dokkumers en de tweede helft was voor Broekster Boys. Na een verdiende 1-0 ruststand verloor Be Quick uiteindelijk met 1-3.

Be Quick speelde een prima eerste helft. Al na zes minuten opende Rudolf Banga de score. De aanvaller verlengde koppend een opstuitende bal en daarmee passeerde hij de, te ver uit zijn doel staande, keeper van Broekster Boys. Be Quick had vrijwel de hele eerste helft een overwicht, maar het verzuimde om de voorsprong uit te bouwen. Een mooie voorzet van Gert Jan Koopmans werd prima ingeschoten door Rindert Ykema, maar de keeper bracht knap redding. Vanaf rechts was er een fraaie aanvallende actie via Hidde Reitsma, waarna de bal terecht kwam bij de sterk spelende Friso Sterrenburg, maar zijn schot ging naast het doel. Er kwamen nog meer kansen voor de thuisclub, maar zowel Jordi van der Weg als Rudolf Banga mikte net naast.

Na de rust werd er volop gewisseld. Bij Broekster Boys verhuisde aanwinst Frits Dantuma van het middenveld naar de laatste linie en Dela Sabuni werd geposteerd op het middenveld. Dat pakte goed uit, Broekster Boys kreeg zowel op het middenveld als in de verdediging veel meer controle op de wedstrijd. Be Quick liep achter de feiten aan was geen schim meer van het team van de eerste helft.
Na ruim een uur kwam Broekster Boys langszij via een treffer van Hedgar Hoekstra. Be Quick verloor steeds meer grip en kwam onnodig op 1-2 door een intikker van Juryan Dantuma. Een paar minuten daarna werd geklungel van de thuisclub afgestraft door Hedgar Hoekstra, die keeper Eelke Kooistra vanaf de middenlijn het nakijken gaf.

Be Quick trainer Dick Sangers na afloop: “ In de eerste helft hadden we moeten uitlopen naar 2-0 of 3-0. In het verloop van de tweede helft laten we het helemaal lopen. Dat mag niet gebeuren”. De trainer toonde zich overigens erg verheugd over de ontwikkeling van een aantal jonge talenten, die uitdrukkelijk lieten zien dat de concurrentie om de basisplaatsen gaat toenemen. Zaterdag brandt de competitie los met een uitwedstrijd tegen Kollum.

Verslag: Meindert van der Schaaf.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00