Be Quick Dokkum mist de kansen tegen Oranje Nassau · Foto('s): Lammert Damsma
  Lammert Damsma

Be Quick Dokkum mist de kansen tegen Oranje Nassau

zondag 21 april 2019

Na een 0-0 ruststand kreeg Be Quick riante kansen op een voorsprong, maar het wist ze niet te verzilveren. Oranje Nassau was wel slagvaardig en het besliste de wedstrijd in het laatste kwartier. Vooral gelet op de mogelijkheden na rust, had Be Quick minimaal een gelijkspel verdiend tegen de nummer twee van de ranglijst.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was volledig in handen van de technisch vaardige gasten. Al in de eerste minuut ging een harde schuiver net naast. In de tiende minuut miste Tyson Dos Santos vanaf de elfmeterstip, nadat Ruendel Martina was aangetikt door keeper Eelke Kooistra. Pas halverwege de eerste helft kreeg Be Quick grip op de wedstrijd en een vrije trap van Richard Kempenaar leverde gevaar op. Een hoekschop vanKempenaar belandde via de vingertoppen van Erwin Heidekamp op de lat. In het laatste kwartier van de eerste helft kwam de wedstrijd steeds meer in evenwicht en Jan Jaap de Boer was met een fraaie poging heel dicht bij 1-1.

Na de rust was Oranje Nassau dicht bij de openingstreffer, maar de goed ingeschoten vrije trap van Dos Santos werd prima uit de hoek getikt door Kooistra. Be Quick vocht voor elke meter en kreeg steeds meer het gevoel dat er een goed resultaat kon worden behaald. Na een prachtige actie van Frits Veenema bij de achterlijn kwam Rudolf Banga volledig vrij voor het doel, maar Banga schoot dehoog over het doel. De aanvallen bleven komen en Jan Jaap de Boer kwam in een kansrijke situatie, maar verslikte zich in deeindpass. Banga kwam na een sterke actie in scoringspositie, maar keeper Heidekamp redde knap.

Het was wachten op de voorsprong van de thuisclub, maar tegelijkertijd moest Be Quick ook attent blijven op de counters van de gasten. Veenema kwam op snelheidlangs zijn directe tegenstander, maar Heidekamp was wederom de redder van ON. Nog geen minuut later was Veenema wederom gevaarlijk. Een voorzet van Janco Wiersma kwam voor het doel, maar Veenema schoot over.

De treffer viel, tot teleurstelling van de thuisclub, welaan de andere kant. Vanuit een snelle omschakeling counterde ON naar 0-1. Jerno Verbeek schoot onberispelijk raak. Be Quick knokte voor wat het waard was en zette aan voor een slotoffensief. Frits Veenema was dicht bij de gelijkmaker na een technisch hoogstandje en ook Lars Rozema kreeg een kans na een foutje van Heidekamp. Vijf minuten voor het einde viel het doek voor Be Quick. Na wat twijfel in de achterhoede i.v.m. twee geblesseerd op het veld liggende spelers, profiteerde Martina dankbaarna de assist van Erolind Derguti, 0-2.

Na afloop bleek dat directe concurrent Gorecht in de slotminuut had gewonnen. De ‘overlevingskansen’ voor de Dokkumers werden daarmee weer kleiner, maar het gat is nog steeds te overbruggen. Over drie weken speelt Be Quick uit tegen VV Groningen.

© Verslag: Meindert van der Schaaf

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00