Be Quick Dokkum overtuigend naar winst tegen PKC’83 · Foto('s): Lammert Damsma
  Lammert Damsma

Be Quick Dokkum overtuigend naar winst tegen PKC’83

zondag 10 februari 2019

Be Quick Dokkum heeft drie belangrijke punten behaald tegen PKC’83 uit Groningen. De nummer laatst verraste de nummer vijf van de ranglijst met een royale, maar ook verdiende 4-0 overwinning.

Be Quick trainer Henk Konings: ‘Dit hadden we echt even nodig en een overtuigende overwinning is altijd het beste medicijn’. De gevierde man bij de Dokkumers was spits Rudolf Banga. Hij nam de totale productie voor zijn rekening. ‘Het is in de eerste plaats een hele mooie teamprestatie’ aldus Banga. ‘Ik scoorde bij mijn eerste mogelijkheid en dat gaf veel vertrouwen’.

De eerste kans was voor Be Quick aanvaller Frits Veenema. Na een prima pass van de uitblinkende Nick Keekstra, kwam Veenema alleen voor de keeper, maar zijn inzet verdween net naast het doel. Na een kwartier nam Be Quick op 1-0. Janco Wiersma zocht op links de kortste weg naar het doel en zijn schot werd losgelaten door keeper Ben Meedendorp, waarna Banga de 1-0 binnen tikte. Na een half uur was Banga al dicht bij 2-0, maar dit keer was de sluitpost attent bij de hoog ingeschoten bal. De gasten combineerden wel redelijk en waren soms dreigend, maar misten de echte overtuiging en vooral de goede eindpass ontbrak. De 1-0 ruststand was daarom een goede afspiegeling van de eerste helft.

De tweede helft was attractief en vooral de supporters van de Dokkumers kwamen goed aan hun trekken. Een mooie aanval van Be Quick kwam via Banga bij de snel inkomende Veenema en die was heel dicht bij 2-0. Halverwege de tweede helft kwam Be Quick verdiend op 2-0. Banga kwam vanuit het centrum richting de keeper en zijn wijze van afronding was uitermate knap. PKC’83 kwam maar zelden tot een goede aanval, al was de onzichtbare Simon Schreiber met een schot in het zijnet nog even in beeld. De normaal altijd gevaarlijke Bryan Inge lag compleet aan de ketting bij de solide verdedigende Richard Kempenaar.

Be Quick behield het initiatief, was verdedigend steeds prima bij de les en vooral het sterke centrum met Ynte Koopal en Nick Keekstra gaf geen krimp. De 3-0 kwam tot stand via een strafschop. Banga werd uit balans gebracht en was zelf vanaf elf meter succesvol. Koen Hateboer van PKC’83, één van de betere spelers van de oranjehemden, was met een goed schot nog dicht bij een doelpunt, maar zijn inzet verdween naast het doel van Eelke Kooistra. In de slotfase maakte Banga zijn vierde treffer.
Be Quick verlaat door de deze overwinning de laatste plaats en schuift drie plekjes omhoog.

Zaterdag speelt Be Quick in en tegen Balk. De belooft een mooie wedstrijd te worden. De winnaar gaat richting middenmoot en de verliezer komt wellicht heel dicht bij de laatste plaats.

(C) Verslag: Meindert van der Schaaf

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00