Be Quick Dokkum speelt gelijk tegen Zuidhorn · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Be Quick Dokkum speelt gelijk tegen Zuidhorn

zondag 02 oktober 2022

DOKKUM – Be Quick was gebrand op een driepunter na de nederlaag in Marum en Zuidhorn had ook wat goed te maken na de geflatteerde 4-0 nederlaag tegen Kollum. Op het Tolhuispark werd het zaterdag 1-1 en dat was overeenkomstig het wedstrijdbeeld.

In de eerste vijfentwintig minuten had het goed startende Be Quick het initiatief en ook de volledige controle over de wedstrijd. Na bijna een kwartier stond de 1-0 op het scorebord. Be Quick zette veel druk en profiteerde attent van een misverstand bij de gasten. Danny Post onderschepte de bal op rechts en schoot meteen raak in de verre hoek. Ondertussen had Be Quick keeper Lolke Dijkstra nog geen bal geraakt, maar de eerste de beste kans voor Zuidhorn betekende wel 1-1. Na een afgeslagen hoekschop kwam de bal aan de rechterkant en die werd strak en laag voor het doel gebracht. De Be Quick defensie greep niet in en de volledig vrijstaande David Albert Villalta tikte de bal tegen het net, 1-1.

Na deze gelijkmaker veranderde het wedstrijdbeeld. Zuidhorn nam meer initiatief, zette meer druk op de bal en de wedstrijd raakte in evenwicht. Een mooie poging van Be Quick aanvaller Gregory Daraji om de keeper van afstand te verrassen was bijna gelukt. Een goede aanval van Zuidhorn over links bracht gevaar bij de eerste paal, maar de bal krulde via de spits naast het doel.

Na de rust kwam Be Quick al na één minuut gevaarlijk door op de rechterkant, echter Gert Jan Koopmans schoot ruim over het doel. Zuidhorn kreeg even later een vrije schietkans, maar keeper Lolke Dijkstra stond op de juiste plaats.

Halverwege de tweede helft was er een hele fraaie aanval van Be Quick te bewonderen. Via Gert Jan Koopmans kwam de bal bij Anko Talman, die een prachtige voorzet gaf op de sterk ingevallen William Bakker, die de bal heel slim liet lopen voor Gregory Daraji. De technisch vaardige aanvaller raakte de bal niet goed, zodat die over de lat verdween.

Zuidhorn kwam in de loop van de tweede helft nog tot een treffer, maar de zeer goed leidende scheidsrechter Marouan Achammachi volgde het vlagsignaal van de grensrechter op en keurde het doelpunt af vanwege buitenspel.

In de slotfase kwamen beide teams niet meer tot uitgespeelde kansen en de kwalitatief toch wel wat matige wedstrijd eindigde daarmee onbeslist op 1-1. Zaterdag speelt Be Quick in Assen tegen LTC.

Verslag: Meindert van der Schaaf.

Auteur: Redactie RTV NOF

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00
  • 21:00 - 23:00
  • 23:00 - 00:00