Be Quick Dokkum verliest belangrijk thuisduel tegen Bedum · Foto('s): Lammert Damsma
  Lammert Damsma

Be Quick Dokkum verliest belangrijk thuisduel tegen Bedum

zondag 24 maart 2019

Be Quick zit in de hoek waar de klappen vallen. De Dokkumer formatie wordt al weken geteisterd door allerlei blessures. Bedum was zaterdag met 0-3 te sterk, al leek het na rust nog even heel spannend te worden toen Be Quick de gelijkmaker dacht te hebben gemaakt.

In de eerste helft waren de teams redelijk aan elkaar gewaagd, al viel het wel op dat de gasten iets gemakkelijker combineerden. Be Quick moest door allerlei aanpassingen zoeken naar de juiste lijnen,maar dat lukte niet altijd even goed. Bedum kreeg een tweetal vrije schietkansen, maar de pogingen van Soeratmin Venema en Anne Jits Sybesma leverden geen treffers op. Na ruim een half uur viel de openingstreffer. De goed spelende Nick Boelhouwer kwam via het centrum goed door en scoorde in tweede instantie 0-1. Vlak voor rust was Rudolf Banga dicht bij de gelijkmaker. Banga ontving de bal vanaf links via Janco Wiersma en testte keeper Jos Broekmans met een hard schot, maar de sluitpost redde uitstekend.

Na de rust kwam Be Quick goed uit de kleedkamer en het nam direct het initiatief. De Dokkumers waren,in tegenstelling tot de eerste helft, nu veel scherper in de duels en drukten de gasten terug. Na tien minuten leek Be Quick op gelijke hoogte te komen. De keeper van Bedum kwam in botsing met zijn centrale verdediger en de vrijkomende bal werd binnengetikt. Scheidsrechter Souhuwat zag het anders en annuleerde de treffer wegens een overtreding op de keeper. Na een kwartier luwde het Dokkumer offensief en Bedum kwam weer vaker in de buurt van het doel van Be Quick.Keeper Kooistra hield Be Quick in de wedstrijd met twee fantastische reddingen.

Halverwege de tweede helft kwam linkerspits Boelhouwer vanaf links naar binnen en schoot prachtig raak met een naar binnen draaiende bal in de verre hoek, 0-2. Vanaf dat moment was de wedstrijd gespeeld en al helemaal toen Frank Langedijk vrij vlot daarna de 0-3 aantekende. Bij Be Quick was de teleurstelling groot. Zaterdag volgt echter al weer een herkansing. Gorecht komt naar het Tolhuispark en kan rekening houden met een getergd Be Quick. In Haren werd destijds verloren na een onthutsend slechte wedstrijd. De twaalfde man is zaterdag weer heel belangrijk voor Be Quick. Kan Be Quick de rode lantaarn overdragen aan Gorecht?

© Verslag: Meindert van der Schaaf

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00