Be Quick Dokkum verliest in spannend duel tegen Zeerobben

zondag 29 oktober 2017

In een prachtige wedstrijd, met twee aanvallend ingesteld teams, wist thuisclub Zeerobben uiteindelijk nipt met 2-1 te winnen. De doelpunten vielen alle drie in de eerste helft. Met de driepunter was de thuisclub uitermate tevreden, want het kreeg daarmee iets meer dan het verdiende. Het eerste kwartier was voor Zeerobben.

Het probeerde vooral via de beidevleugelaanvallersgevaar te stichten en de ruimte te zoeken achter de Be Quick verdediging. De Be Quick verdediging had de handen vol aan de snelle aanvalsgolven van de thuisclub. De eerste mooie kans was echter voor Be Quick. Na een aanval over de rechterkant kwam Boele Terpstra in scoringspositie, maar zijn ingeschoten bal werd een prooi voor keeper Jacob de Vries. Het openingsdoelpunt viel twee minuten later aan de andere kant. De snelle Higor da Silva bereikte de meegekomen Marcel Visser, die met zijn dijbeen het beslissende zetje gaf, 1-0.

Be Quick toonde daarna veel veerkracht en was met een paar prima aanvallen gevaarlijk. Na bijna een half uur viel de verdiende gelijkmaker. Richard Kempenaar ontfermde zich over een vrije trap en wist op fraaie wijze Ynte Koopal te bereiken, die prachtig inkopte bij de tweede paal, 1-1. Die treffer gaf de Dokkumers vleugels. Rudolf Banga schoot kort hierna hard op het doel, maar Jacob de Vries redde fraai. Be Quick werd steeds gevaarlijker en kreeg in één minuut tijd drie kansen op rij via Janco Wiersma, Rudolf Banga (harde inzet op de paal) en Marcel van der Meulen, die vlak voorlangs schoot. De verdiende voorsprong voor de Dokkumers bleef echter uit. Richard Kempenaar liet keeper De Vries schrikken toen een hoge bal vanaf links boven op de lat belandde. Zeven minuten voorrust viel de treffer, uit het niets, aan de andere kant.

Na een voorzet vanaf rechts ontsnapte Higor da Silva aan zijn directe tegenstander Marcel van der Meulen en zijn afronding bij de eerste paal was knap. Na de rust kwam het eerste gevaar van Zeerobben viaDylan Drent, die op de rechterkant goed doorkwam, maar zijn schot verdween schuin over het doel van Eelke Kooistra. Be Quick ging op zoek naar de gelijkmaker en leek die al vroeg te maken. Janco Wiersma bereikte de vrijstaande Rudolf Banga die de 2-2 aantekende, maar de treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. De wedstrijd kwam daarna in een wat rustiger vaarwater, waarin beide elftallen niet echt gevaarlijk werden. Toch bleef het wel spannend en Be Quick bleef loeren op de kansen terwijl het achterin attent moest blijven op een snelle tegenstoot van de thuisclub.

Vijf minuten voor het eindsignaal kwamen de Harlingers nog heel goed weg. Een snoeihard ingeschoten vrije trap van Janco Wiersma kwam via de vingertoppen van Jacob de Vries tegen de kruising. Zeerobben hield echter knap stand en trok de 2-1 over de eindstreep. Be Quick trainer Henk Konings was trots op zijn team, ondanks de teleurstelling dat de drie punten in Harlingen bleven. Zaterdag speelt Be Quick thuis tegen Groningen. Opnieuw een belangrijk duel waarin de Dokkumers de aansluiting met de middenmoot zullenmoeten proberen vast te houden.

© Verslag: Meindert van der Schaaf

• 00:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00