Be Quick Dokkum wint in en van Balk · Foto('s): 

Be Quick Dokkum wint in en van Balk

zaterdag 11 januari 2020

Na een korte winterstop opende Be Quick het nieuwe jaar met een oefenwedstrijd tegen eersteklasser Balk. De formatie van trainer Dick Sangers wist, ondanks een flink aantal aanpassingen, verdienstelijk met 0-1 te winnen. Voor Sangers was het een weerzien met zijn vorige club, waar hij vijf jaar succesvol de scepter zwaaide.

Be Quick mBe Quick Dokkum wint in en van Balkiste in deze wedstrijd een handvol basisspelers vanwege uiteenlopende redenen, zoals blessures en andere verplichtingen. De technische staf moest noodgedwongen flink husselen in de opstelling. Zo mochten Hidde Reitsma en Friso Sterrenburg starten in ‘de basis’ en werd aanvaller Rudolf Banga geposteerd in de verdediging.

In de eerste helft ging het redelijk gelijk op in een wedstrijd die zich kenmerkte door stevige fysieke duels en flink wat overtredingen. Frits Veenema moest al in de eerste helft geblesseerd afhaken en werd vervangen door Raoul Buwalda. Een paar minuten voor rust viel de enige en winnende treffer. Uit een hoekschop van Janjaap de Boer werd de bal knap ingekopt door Jordi van der Weg, 0-1.

In de tweede helft ongeveer een identiek beeld. Beide teams kregen wel wat mogelijkheden, maar treffers bleven uit. Bij vlagen werd er goed voetbal op de mat gelegd en bij Be Quick lieten en aantal jonge spelers zien dat erzeker potentie aanwezig is voor de komende jaren. Aldert Hietkamp maaktezijn opwachting na een blessure van ruim vier maanden.

Be Quick speelt zaterdag thuis tegen Broekster Boys. Voor beide teams geldt dezewedstrijd als laatste opmaat naar de tweede helft van de competitie. Broekster Boys versterkte zich in deze winterstop metFrits Dantuma van Harkemase Boys. Het belooft een mooie wedstrijd te worden met ongetwijfeld veel publiek. In de week daarna brandt de competitie los met een uitwedstrijd tegen Kollum.

© Verslag: Meindert van der Schaaf.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Harteklanken
  Tijdens het ontbijt op zaterdagochtend brengt RTV NOF geestelijke Harteklanken.
 • 09:00 - 11:00
  Klankbord
  Geestelijk verzoekplaten programma. Tijdens het programma bestaat de mogelijkheid om telefonisch een lied met een boodschap aan te vragen voor een zieke of jarige of gewoon zomaar.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Hollandse toppers
  Elke zaterdagavond hoor je Tinus uit je speakers komen. De gezelligste hits en meezingers komen voorbij in Hollandse toppers!
 • 20:00 - 23:00
  Hollands op zijn best
  Nederlandstalig verzoekplaten-programma voor iedereen, voor jong en oud. Bel voor een plaat naar (0511) 44 12 02.
 • 23:00 - 00:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact