Be Quick Dokkum wint in Idskenhuizen · Foto('s): Lammert Damsma
  Lammert Damsma

Be Quick Dokkum wint in Idskenhuizen

zondag 08 december 2019

Opnieuw winst voor de Dokkumers. Tegen gastheer VVI werd het 1-3 en daarmee handhaaft Be Quick zich in de top drie van de tweede klasse I.

In de eerste helft was het een gelijk opgaand duel. Na wat speldenprikjes over en weer, ‘begon’ de wedstrijd zo rond de twintigste minuut. De thuisclub kreeg een vrije schietkans, maar de bal verdween naast het doel van Eelke Kooistra. In de minuut daarna bereikteRemco de Graaf de snelleFrits Veenema met een uitstekende lange pass over de linkerkant. Veenema ging op weg naar de keeper en schoot vanuit een niet gemakkelijke hoek beheerst raak, 0-1. De thuisclub reageerde goed, want het kwam binnen twee minuten weer op gelijke hoogte. Vanaf rechts schoot Jan Faber, via het been van Ynte Koopal, de gelijkmaker achter Kooistra.

Be Quick voetbalde iets gemakkelijker dan de thuisclub en de dreiging nam toe. Veenema schoot van afstand op het doel, maar keeper Marnix Zandstra was attent. VVI kreeg vervolgens een vrije schietkans, maar de bal verdween rakelings naast het doel. Zeven minuten voor de rust kwam Be Quick opnieuw op voorsprong. Veenema profiteerde van weifelend verdedigen van de thuisclub en kwam vrij in het strafschopgebied. Hij behield het overzicht en legde de bal breed naar Rindert Ykema, die de 1-2 aantekende.

Na de rust was de eerste kans voor de thuisclub. De oranjehemden profiteerden echter niet, omdat ze te lang aarzelden en de situatie daarmee niet goed uitspeelden. In de tegenaanval scoorde Be Quick via de voet van Veenema, maar de scheidsrechter had een handsbal gesignaleerd. Be Quick kreeg steeds meer grip op de wedstrijd en was de bovenliggende partij, maar moest wel attent blijven op de counters van de thuisclub, die vooral via Jelle de Lange gevaar konden stichten. Be Quick kreeg een goede mogelijkheid op 1-3, maar Ykema strandde op de sluitpost. In de tegenaanval kreeg de thuisclub een riante kans op 2-2, maar één van de aanvallers schoot over het doel.

Ondertussen kreeg Be Quick steeds meer ruimte, maar het wist dit nog niet goed uit te buiten. Rudolf Banga kreeg een fraaie kans om Veenema weg te sturen richting keeper, maar de pass miste zuiverheid. De beslissing viel ruim één minuut voor het einde van de officiële speeltijd. De prima ingevallen Hidde Reitsma bereikte met een voorzet vanaf links de vrijkomende Veenema, die Be Quick met een fraai hoogstandje (bal achter standbeen!) op 1-3 zette.

In de toegekende extra minuten had Be Quick nog verder kunnen uitlopen. De doorgebroken Banga miste echter alleen voor keeper Zandstra. Zo bleef het 1-3.
Zaterdag speelt Be Quick thuis tegen VEV ’67 uit Leek.

© Verslag: Meindert van der Schaaf.

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00