Be Quick Dokkum wint van koploper Kollum · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Be Quick Dokkum wint van koploper Kollum

woensdag 10 november 2021

DOKKUM – Be Quick is bezig aan een mooie opmars. Na de solide 3-1 thuiswinst tegen Stiens werd koploper Kollum met een 4-1 nederlaag naar huis gestuurd. De boeiende wedstrijd was lang in evenwicht, maar in de laatste twintig minuten sloegen de Dokkumers hard toe met maar liefst drie fraaie doelpunten.

In een gelijk opgaande eerste helft kwam Be Quick na 27 minuten op voorsprong. Na een overtreding op Gert Jan Koopmans kreeg Be Quick een vrije trap even buiten de zestien. Jan Jaap de Boer krulde de bal heel fraai in de bovenhoek, 1-0. Kollum had vrij snel een antwoord, want het was Thieme Brandsma die de bal met een harde schuiver, via de binnenkant van de paal, in het net schoot, 1-1.

Voor de theepauze kwamen er van beide kanten nog wat mogelijkheden, maar de grootste kans was voor Kollumer Joop Pijnacker met een harde kopbal die via keeper Niels Kuperus over de lat verdween. Vlak daarna waren de oranjehemden opnieuw dichtbij 1-2, maar de doelpaal kwam Be Quick te hulp.

Na de rust gebeurde er aanvankelijk niet veel bijzonders. De wedstrijd was net als voor de pauze mooi in evenwicht. Halverwege de tweede helft begon Be Quick een overwicht op te bouwen en het middenveld van Be Quick kreeg het heft duidelijk in handen. De duels werden vrijwel allemaal gewonnen en met een harde kopbal van Ynte Koopal was Be Quick dicht bij 2-1. Aan de andere kant moest keeper Kuperus vol aan de bak bij een gevaarlijke situatie, maar zijn redding was knap.

Na 70 minuten kwam Hidde Reitsma binnen de lijnen voor de moegestreden Koopmans. De invalbeurt van Reitsma zou een hele bijzondere worden. Al na één minuut schoot hij op de lat en uit de rebound schoot Robin de Jong net langs de verkeerde kant van de paal. Een paar minuten later was het wel raak. Reitsma stuurde spits Rudmer Loonstra weg met een mooie steekbal in het zestien meter gebied en Loonstra schoot fraai diagonaal binnen, 2-1. Be Quick denderde door en alles lukte. De uitblinkende Jan Jaap de Boer stond aan de basis van de derde treffer. Hij opende prima op de Jong, die vervolgens Reitsma in stelling bracht. Met een prachtig afstandsschot in de bovenhoek was de 3-1 een feit. Met nog 10 minuten te gaan werd Kollum nog één keer gevaarlijk, maar keeper Kuperus was opnieuw heel alert op de doellijn en voorkwam daarmee wellicht nog een gevaarlijke slotfase.

Drie minuten voor het einde bekroonde Reitsma zijn invalbeurt met zijn tweede treffer. De assist vanaf de linkerkant was van Jan Jaap de Boer. Be Quick kan terugzien op een prima overwinning. Een overwinning vooral van het collectief.

Scheidsrechter Marouan Achammachi leidde deze sportieve wedstrijd op uitstekende wijze. Met deze overwinning neemt Be Quick de koppositie over van de Kollumers op basis van een beter doelsaldo. Marum heeft nog een wedstrijd tegoed. Op 20 november speelt Be Quick de eerstvolgende competitiewedstrijd in Leek tegen VEV’67.

© Verslag: Meindert van der Schaaf

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 16:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 16:00 - 18:00
  Op naar het weekend!
  Peter Visser neemt je mee het weekend in met gezellige muziek.
 • 18:00 - 20:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2022 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio