Be Quick Dokkum wint van VV Zwaagwesteinde · Foto('s):

Be Quick Dokkum wint van VV Zwaagwesteinde

zondag 06 oktober 2019

De doelpunten waren schaars in Zwaagwesteinde. Be Quick kwam nog voor rust op 0-1, maar het bleef bij deze ene treffer. De eerste tien minuten verliepen voor de Dokkumers erg stroef. De thuisclub had het initiatief en de duels werden veelal gewonnen door ‘De Readtsjes’. Na een fout in de Be Quick defensie kwam Ronaldo Jansen alleen op keeper Eelke Kooistra af. De linkerspits faalde echter in de afwerking. Uit een hoekschop werd de thuisclub opnieuw gevaarlijk, maar de kopbal verdween naast het doel van Kooistra.

Na een kwartier nam het steeds beter voetballende Be Quick het initiatief over en het drong de thuisclub voortdurend terug. Rindert Ykema werd prachtig weggestuurd door Frits Veenema en hij passeerde keeper Marvin Heidstra met een harde schuiver, 0-1. Tot de rust bleef Be Quick domineren, maar het vergat de score uit te breiden en de wedstrijd al vroegtijdig te beslissen. Gert Jan Koopmans werd gevaarlijk vanaf de rechterkant en zowel Ykema als Veenema miste nog een goede kans. Direct na de rust was Zwaagwesteinde dicht bij de gelijkmaker. Een schot van Lars Rozema belandde op de paal. De thuisclub toonde veel inzet en deed er nog een schepje bovenop.

Be Quick was voetballend opnieuw de bovenliggende partij, maar moest wel oppassen voor de opportunistische speelwijze van de thuisclub. In het verloop van de tweede helft kwamen er een flink aantal kansen voor de Dokkumers om de wedstrijd in het slot te gooien. Ykema speelde Veenema vrij met een subtiele beweging, maar de venijnige punter van de spits verdween vlak over de kruising. Be Quick bleef aanvallen en creëerde diverse mogelijkheden, maar het wist de kansen niet te verzilveren. In het slotkwartier kwam de thuisclub steeds meer op de helft van de Dokkumers en keeper Kooistra moest nog eenmaal gestrekt naar de hoek om de gelijkmaker te voorkomen.

Aan de andere kant wist Koopmans keeper Heidstra knap te verschalken, maart hij vergat de bal voor het doel te schuiven naar twee vrijstaande teamgenoten. Het bleef uiteindelijk bij 0-1 en gezien de hele wedstrijd gingen de punten terecht mee naar Dokkum. Zaterdag speelt Be Quick thuis tegen SC Stiens.

(C) Verslag: Meindert van der Schaaf

• 00:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00