Be Quick Dokkum verliest van koploper VEV’67 · Foto('s):

Be Quick Dokkum verliest van koploper VEV’67

zaterdag 09 april 2016

Koploper VEV’67 ligt op koers voor promotie naar de 1e klas. In Leek werd het 4-0 voor de thuisclub. Be Quick kwam vlak voor rust op een (cruciale) 2-0 achterstand en direct na rust miste het een prima kans op de aansluitingstreffer. Vlot daarna deelden de Leeksters de genadeklap uit met een derde treffer. De verdiende voorsprong kwam niet meer in gevaar.

VEV’67 begon prima aan de wedstrijd en Be Quick moest direct vol aan de bak om de snelle aanvallen van de thuisclub te pareren. VEV’67 zette veel druk en het tempo in de wedstrijd was hoog. Be Quick was niet naar Leek gekomen om te verdedigen en probeerde met aanvallende intenties druk te zetten op de thuisclub. Zo ontstond er een mooi duel tussen twee teams met offensieve bedoelingen. Na ruim tien minuten viel de openingstreffer. Een prima aanval van VEV ’67 werd knap afgerond door Marco Soeten met een geplaatste schuiver in de rechterhoek, 1-0.

De thuisclub was de bovenliggende partij, maar gaandeweg de eerste helft ontstond er steeds meer evenwicht. Een paar minuten voor rust was Rudolf Banga vanaf rechts gevaarlijk, maar hij schoot over het doel. Direct daarna kreeg Rudolf opnieuw een kans na een voorzet van links, maar hij kon koppend net niet afronden. Op slag van rust incasseerde Be Quick de tweede treffer. Marco Soeten was opnieuw trefzeker na een verdedigingsfout van de Dokkumers. Na de rust kwam Be Quick goed uit de kleedkamer en het team van Henk Konings werkte hard om de wedstrijd toch nog te doen kantelen.

Na ruim tien minuten leek de aansluitingstreffer een feit, maar helaas stuitte de inzet van Rick de Jong via de binnenkant van de paal uit het doel en in de aansluitende kans kon Jordi van der Weg net niet raak schieten. VEV’67 kwam goed weg en wist zelf vlot daarna de 3-0 te scoren via Gerhard van den Berg. De wedstrijd was toen beslist. Be Quick bleef hard werken en kwam via Janco Wiersma nog dicht bij een doelpunt. In de slotminuten liet de ingevallen Age Wim van der Zee (assistent trainer) nog even zien dat hij het voetballen nog niet is verleerd, met als resultaat 4-0. VEV’67 blijft door deze winst koploper met vier punten voorsprong op de nummers twee en drie.

(C) Verslag: Meindert van der Schaaf

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00