Be Quick wint beheerst van Nijland · Foto('s): Eigen Foto's
  Eigen Foto's

Be Quick wint beheerst van Nijland

zaterdag 16 oktober 2021

NIJLAND – Het voetbalveld op het Zweitse Huitema Sportcomplex in Nijland lag er zaterdag mooi bij. De start van voetbalwedstrijd Nijland – Be Quick op een windstil veld en onder een ontluikend herfstzonnetje bleek, achteraf een goede voorspeller van het verloop van deze middag.

Gezien de geschiedenis heeft Be Quick het altijd lastig in Nijland. Van de vier confrontaties sinds 2002 keerde Be Quick slechts één keer met de volle winst huiswaarts, tegen twee verloren wedstrijden en één gelijkspel. De spelopvatting van de tegenstander is in al die tijd dezelfde gebleven. Het concept: zo snel mogelijk de spits aanspelen en afronden op de goal werd ook deze middag een tiental keer gehanteerd.

Be Quick trad in een verrassende formatie aan. Nanning Bulthuis verdedigde de goal met voor hem een drie-mans verdediging. In de laatste lijn speelden de twee jongelingen Remco Fennema en Johan Mulder een centrale rol, naast de routinier Ynte Koopal. Met daarnaast een vijf-mans middenveld en twee spitsen zette het team de tegenstander behoorlijk onder druk. Nijland kon zich lastig onder de druk van Be Quick uit voetballen. Met verzorgd voetbal en 70% balbezit probeerden de spelers van Be Quick met een aantal mooie aanvallen de keeper van Nijland, Lennert Schra te verschalken.

De eerste grote kans werd in de 14e minuut ingeleid vanaf de rechterkant met een mooie combinatie tussen Hidde Reitsma en Rudmer Loonstra, die met een mooie voorzet Frits Veenema koppend in stelling bracht. De bal werd door de keeper gepareerd. Na ruim een half uur tikte Rudmer Loonstra de 0-1 binnenna een strakke voorzet van Hidde Reitsma. Net voor de rust kwam Gert Jan Koopmans na een scrimmage voor de goal in een kansrijke positie, maar trof de bal het net niet.

In de tweede helft hervatten de elf van Be Quick het spel en bleef het spelbeeld onveranderd. Be Quick creëerde twee grote kansen: Gert Jan Koopmans schoot in kansrijke positie de bal links naast de goal en een losgelaten bal van de Nijlands keeper wist Ynte Koopal niet binnen te schieten. Na ruim een uur spelen werd Rudmer Loonstra in de zestien omvergetrokken. De toegekende penalty werd vakkundig door hem binnengeschoten. De wedstrijd had geen stormachtig verloop en een groot offensief bleef uit. Met 0-2 stelde de formatie van Be Quick de drie punten veilig en nestelde zich op een vierde plek in deze competitie. Volgende week kruist Be Quick thuis de degens met één van de twee koplopers in de 2e klasse I, Kollum.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00