Beeldentuin Graaf van Medwert maakt vrienden · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Beeldentuin Graaf van Medwert maakt vrienden

maandag 11 juli 2016

Met de expositie Beelden die geen vrienden maken, maakte Beeldentuin Graaf van Medwert afgelopen weekend vele vrienden. Veel mensen wisten de weg naar Hantumeruitburen te vinden, om daar de extremistische 3D-collages van Alie Baron te bezichtigen. Vooral het kunstwerk Lost and found, een 3D-collage vermomd als hobbelpaard trok veel aandacht. Maar ook het andere werk van Baron, de Graaf van Medwert en de Histotolk, deed wenkbrauwen fronsen of mondhoeken krullen.

Poëzie
Naast beeldende kunst was er ook poëzie van de RTV NOF presentatoren van het programma de SmachtWacht de Graaf van Medwert en de Histotolk. Laatstgenoemde droeg enkele gedichten voor uit enkele van zijn tien nieuwe dichtbundels. De Graaf van Medwert droeg onder andere het Friese gedicht It knoeterje voor en het hilarische maar uit het Friese leven gegrepen gedicht Verjaardag van een Nynke.

Opzwepende blues
The OBD Blues Project gaf twee concerten voor de bezoekers van de beeldentuin. Opzwepende blues en soul klonk over de beelden en de velden. De band die uit vijf talentvolle en passievolle artiesten bestaat sleepte het publiek mee met virtuoze zang en gitaar- en saxofoonsolo’s op strakke ritmes.

Hof van Histotolk
Tot in de kleine uurtjes bleven de bezoekers in de beeldentuin, napratend over de beelden, poëzie en muziek en daarbij de hoop uitsprekend dat Beeldentuin Graaf van Medwert ook volgend jaar weer opengaat. Voor wie niet zo lang kan wachten: De beelden zijn aanstaande zondag weer te zien in beeldentuin Hof van Histotolk te Boijl. Ook daar zal poëzie en muziek zijn.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Beeldentuin Graaf van Medwert maakt vrienden · Foto('s): Eigen foto's
Beeldentuin Graaf van Medwert maakt vrienden · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 17:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 17:00 - 18:00
  Ouwe Meuk
  Leo Smidt
 • 18:00 - 19:00
  Willem yn 'e Jûn
  Willem Mulder
 • 19:00 - 20:00
  Fryslân Fan
  Jaap van der Laan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Sietse Weistra
 • 21:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?