Begrip van ministerie voor wijziging dienstregeling Ameland · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Begrip van ministerie voor wijziging dienstregeling Ameland

vrijdag 23 juni 2023

HOLWERT – Wagenborg Passagiersdiensten (WPD) verwelkomt positief de brief van de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat die vrijdag naar de Tweede Kamer is gestuurd en waarin noodzakelijke aanpassingen in de dienstregeling worden besproken. Volgens de staatssecretaris is het begrijpelijk dat er aanpassingen nodig zijn om de veiligheid te waarborgen.

De rederij geeft de voorkeur aan een structurele verbetering van de vaargeul zo snel mogelijk, maar is positief gestemd over het onderzoek dat Rijkswaterstaat, in samenwerking met Wagenborg en het Maritime Research Institute Netherlands, zal uitvoeren om de bereikbaarheid te verbeteren. Mogelijke verbeteringen kunnen onder meer bestaan uit het varen in konvooi, het passeren bij parkeervakken of het verruimen van de regeling onder bepaalde weers- en getijdeomstandigheden.

Gedurende de komende onderzoeksperiode van minstens zes weken heeft de staatssecretaris begrip voor de situatie waarin Wagenborg zich bevindt, waarbij zij zich beroepen op overmacht in het belang van de veiligheid. “Veiligheid staat altijd voorop,” verklaarde de staatssecretaris in de Tweede Kamer.

Wagenborg zal, hoewel het vervelend is voor de bereikbaarheid van Ameland, vanaf dinsdag 27 juni een tijdelijke dienstregeling invoeren vanwege overmacht, waarbij de veiligheid van de passagiers wordt gegarandeerd. Hierbij zullen extra vroege en late afvaarten worden ingezet en andere maatregelen worden genomen om het ongemak voor de passagiers zoveel mogelijk te beperken. De rederij zal de passagiers die al een reservering hebben gemaakt voor afvaarten die komen te vervallen, rechtstreeks en via de website zo goed mogelijk op de hoogte stellen.

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 17:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 17:00 - 18:00
  Ouwe Meuk
  Leo Smidt
 • 18:00 - 19:00
  Willem yn 'e Jûn
  Willem Mulder
 • 19:00 - 20:00
  Fryslân Fan
  Jaap van der Laan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Sietse Weistra
 • 21:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio