Beide locaties van (V)SO De Wingerd zijn gezond · Foto('s): 

Beide locaties van (V)SO De Wingerd zijn gezond

dinsdag 21 december 2021

DAMWÂLD – Wingerd locatie Nijewei heeft het vignet Gezonde School behaald. In 2019 behaalde locatie De Klimmer van De Wingerd het vignet Gezonde School al. Na de verhuizing van de VSO-afdeling naar het gebouw van de oude MAVO De Saad stond deze uitdaging nogmaals op het programma. Met het vignet Gezonde School laat De Wingerd zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. VSO De Wingerd is trots op dit behaalde resultaat!

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt (V)SO De Wingerd voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.

Bovendien heeft de school speciale aandacht voor het themacertificaat ‘Bewegen en Sport’. Hiervoor worden onder andere de volgende activiteiten ingezet, Special Heroes sportclinics, activiteiten als de Survival Challenge, De Beleefdag, het bijzondere voetbaltoernooi en naschoolse gymnastiek door Sportvereniging Damwoude.

Teamleider Nelly Kingma van (V)SO De Wingerd is trots om een Gezonde School te zijn. “Vanaf nu hangt op de gevel van onze school het logo Gezonde School. Zo kan iedereen bij binnenkomst zien dat onze school een gezonde school is!”

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl

 

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 18:00
    Ouwe Meuk
    Leo Smidt
  • 18:00 - 19:00
    Willem yn 'e Jûn
    Willem Mulder
  • 19:00 - 20:00
    Fryslân Fan
    Jaap van der Laan
  • 20:00 - 21:00
    Werom yn de tiid
    Sietse Weistra
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio