Bekeravontuur ’t Fean ’58 eindigt in Joure · Foto('s):

Bekeravontuur ’t Fean ’58 eindigt in Joure

woensdag 11 december 2019

’t Fean ’58 overleefde de poulefase in het bekertoernooi, maar in de tweede ronde van de knockout fase strandde het team van het trainersduo Mark Bosma en Minno van der Werff. In Joure werd het een 4-1 nederlaag. De thuisclub – zo langzamerhand de ‘Angstgegner’ voor ’t Fean ’58 – komt in competitieverband uit in dezelfde klasse als de Feansters. Zij toonden zich het vorige seizoen in beide onderlinge ontmoetingen de sterkste. Ook dit seizoen pakten zij de volle winst. De kans op revanche lieten de blauwhemden aan zich voorbij gaan.

SC Joure – ’t Fean ’58 was een ontmoeting in het kader van de eerste knock-out ronde in het bekertoernooi. De volgende tegenstander, in een extra tussenronde, komt uit de ontmoeting Flevo Boys – Urk 2, twee interessante tegenstanders. Dat wordt dus niet ’t Fean ’58, dat onder gure weersomstandigheden, waarbij de harde wind een belangrijke rol speelde, in Joure al in eerste helft tegen een schier onoverbrugbare achterstand aankeek. Het op diverse plaatsen gewijzigde basiselftal, dat zaterdag nog met 0-2 zegevierde bij VEV ’67, wist in het begin de thuisclub nog goed partij te geven. Toch kwamen de Jousters na een kwartier al op 1-0 door een doelpunt van Jelte ter Heide. Toen tien minuten later Ter Heide de score verdubbelde kreeg Joure duidelijk het betere van het spel. Dat vertaalde zich in twee doelpunten van Jacob Lubbers vlak voor rust (4-0).

Na rust wist ’t Fean ’58 de eer nog te redden door Wietze Vrij. Uit een vrije trap wist hij doelman Jelle Huitema te verschalken (4-1). Omdat Flevo Boys middels strafschoppen Urk 2 wist te verslaan gaan de Jousters spelen in Emmeloord tegen de plaatselijke hoofdklasser.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00