VIDEO: Van der Meulen sluit fabrieken in Hallum en Broeksterwâld · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

VIDEO: Van der Meulen sluit fabrieken in Hallum en Broeksterwâld

woensdag 02 februari 2022

HALLUM/BROEKSTERWALD – Van der Meulen sluit zijn beschuitfabriek in Hallum en roggebroodfabriek in Broeksterwâld, omdat de productie niet meer winstgevend is. Van der Meulen wil zich in de toekomst volledig toeleggen op de productie van Melba Toast. Het is de bedoeling te centraliseren op een productielocatie na een voorgenomen herstructurering.

Doel van de voorgenomen herstructurering is om klaar te zijn voor groei en vernieuwing in de komende jaren. De focus komt daarbij volledig te liggen op de toast, in zowel binnen- als buitenland.

Minder vraag naar beschuit en rogge

Van der Meulen bestaat al ruim een eeuw en begon ooit met de productie van beschuit en rogge. Maar die “sluiten steeds minder aan bij de hedendaagse consumentenbehoefte. Deze twee productgroepen zijn meer lokale broodspecialiteiten geworden en passen daardoor niet meer in onze internationale groeistrategie”, aldus het bedrijf.

Met de voorgenomen herschikking van de productie naar één locatie kan het bedrijf zich naar eigen zeggen richten op verdere verbetering van de kwaliteit van haar toastproducten, betere productieomstandigheden en verlaging van de kosten. “Op deze manier zal de bakkerij in de huidige competitieve markt efficiënter functioneren, beter kunnen inspelen op de wensen van onze klanten en consumenten en is zij klaar voor een gezonde toekomst gericht op groei en ontwikkeling.”

Niet al het personeel kan blijven

Over de gevolgen voor het aantal arbeidsplaatsen zegt eigenaar Johannes van der Meulen het volgende: “in dit stadium kunnen daar geen definitieve uitspraken over worden gedaan, we zijn daarover in gesprek met de OR en de vakbonden. Wel zal het naar verwachting niet mogelijk zijn alle werknemers in dienst te houden, een beperkt aantal arbeidsplaatsen zal mogelijk komen te vervallen.”

“We zijn aan het onderzoeken hoe we dit zo goed mogelijk op kunnen lossen. Ook zullen we hierbij kijken naar natuurlijk verloop en herplaatsingsmogelijkheden van medewerkers van beschuit en rogge naar de toastfabriek, waar we een uitbreiding van medewerkers voorzien, hierover volgt binnenkort meer.”

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 19:00
    Hitz op Tongersdei
    Sjoerd Gjalt de Vries
  • 19:00 - 20:00
    Jazz Go Blue
    Gert Nitters
  • 20:00 - 21:00
    Country Trail
    Albert de Vries
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio