Beter spelend Oosterwolde wint ruim van Veenwouden · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Beter spelend Oosterwolde wint ruim van Veenwouden

maandag 06 september 2021
FEANWALDEN – De laatste gedateerde wedstrijd was op 10 oktober 2020, om precies te zijn uit tegen Zuidhorn. Sindsdien was het coronavirus de baas op de velden van SC Veenwouden. Na elf maanden hier en daar een training en onderlinge oefenpartijtjes, kon er op 4 september 2021 eindelijk weer een officiële wedstrijd gespeeld worden.
Veenwouden is ingedeeld in een bekerpoule met Broekster Boys, SV Oosterwolde en de zondagploeg van GRC Groningen. De eerste tegenstander was SV Oosterwolde, thuis op sportpark de Kemphaan. Op een dag met prima weersomstandigheden, was het in de eerste 10 minuten lastig voor SCV om grip te krijgen op de wedstrijd. Oosterwolde voetbalde makkelijker en SCV moest in de eerste minuten meer tegenhouden dan dat zelf de aanval opgezocht kon worden. In de derde minuut kwam Oosterwolde op voorsprong, door de bal van een meter of 20 fraai in de rechterhoek te plaatsen. Na een kwartier kreeg SCV meer grip op de wedstrijd en begon het z’n kansen ook te krijgen. In de 23e minuut schoot keeper Yannick van der Kooi een lange bal over de verdediging van Oosterwolde.  Sybrand de Graaf kon de bal overnemen en kon doorlopen richting het doel van Oosterwolde en scoorde de gelijkmaker; 1-1. Na de gelijkmaker ging het spel op en neer en kregen beide ploegen enkele kansen om de score uit te breiden. In de laatste vijf minuten ging het in defensie van SCV  mis door twee keer slap uit te verdedigen. Oosterwolde wist hier raad mee en scoorde voor rust de 1-2 en de 1-3.
Na de theepauze werd het spel er van SCV-kant niet beter op. Het stroperige veld zorgde voor enkele fouten in onze defensie. in de 51e minuut werd de bal van Wiebe Postma teruggespeeld op keeper van der Kooi. De bal werd door de lucht iets van te strak teruggespeeld waardoor keeper Yannick de bal niet meer kon keren en deze bal helaas in eigen doel ging; 1-4. In de 58e minuut speelde Oosterwolde een lange bal van achteren naar voren de de aanvaller kon de bal achter doelman van der Kooi plaatsen; 1-5. Kort hierna speelde Luc van der Kooi een terugspeelbal richting de SCV-doelman. Helaas door het stroperige veld werd de bal te kort gespeeld en kon de aanvaller van Oosterwolde de bal overnemen en één op één richting keeper de bal achter de doelman te plaatsen; 1-6. In het laatste kwartier mocht Oosterwolde de 1-7 ook nog maken. Een terechte overwinning voor een beter spelend Oosterwolde. Voor Veenwouden werk aan de winkel om de komende wedstrijden beter voor de dag te komen.

Het mooie is dat er weer gevoetbald mag worden, en hopelijk blijft dat ook zo. Volgende week wacht de bekerwedstrijd in Broeksterwoude tegen Broekster Boys.

• 00:00 - 08:00
  • 08:00 - 09:00