Beweegdiploma voor peuters en kleuters in Dokkum · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Beweegdiploma voor peuters en kleuters in Dokkum

dinsdag 01 maart 2022

DOKKUM – Vanaf woensdag 9 maart start GYM Academy Dokkum met de lessenserie van het Nijntje Beweegdiploma® voor peuters en kleuters. De lessen zijn in gymzaal de Ljurk op de woensdagmiddag.

Het Nijntje Beweegdiploma® is een serie beweeglessen waarin je kind wekelijks speelplezier heeft en tegelijkertijd alle essentiële basisvormen van bewegen leert. Kortom, het is een combinatie van plezier met een flinke dosis gezonde ontwikkeling! In de lessen van het beweegdiploma kunnen peuters en kleuters naar hartenlust balanceren, rollen, huppelen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen. Alle basisonderdelen van bewegen komen aan bod via leuke oefeningen of spelletjes en aan de hand van een thema. Zo leren kinderen op een verantwoorde manier bewegen met veel variatie!

Het programma is zorgvuldig samengesteld door de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie en wordt alleen gegeven door speciaal opgeleide trainers; Wilma is één van deze trainers en tevens docent bij de KNGU. Ambassadeurs van het beweegdiploma zijn Sanne Wevers en Epke Zonderland maar ook Nijntje, het Jeugdfonds Sport & Cultuur en Vitaleren uit Dokkum dragen dit initiatief een warm hart toe. Van de organisatie ‘Partner in Veelzijdig Bewegen’ kreeg het diploma maar liefst het maximale aantal van drie sterren. Een prachtige beweegbasis voor ieder kind als voorloper op het zwemdiploma of latere sportcarrière.

De week voor de voorjaarsvakantie kregen diverse kleuters van groep 1 en 2 in Dokkum alvast een les van het Nijntje Beweegdiploma®. Namens de GYM Academy Dokkum kwam Wilma Schouwstra een gastles geven aan de kleuters op de Twine, Eben Haezer en Niencke van Hichtum met als thema Olympische Winterspelen. Wilma biedt de lessenserie aan namens de GYM Academy en wilde de kinderen graag kennis laten maken met de lessen. Na de voorjaarsvakantie brengt ze nog een bezoek aan enkele andere scholen in Dokkum om ook deze kinderen en juffen/meesters kennis te laten maken met het beweegdiploma.

Samen met de kinderen heeft Wilma ”sneeuw” gemaakt (fijne motoriek), bobsleeën geoefend ( armkracht en beweegervaring), zijn de kinderen over bobbelbanen gekropen en van de schans gegleden (grenzen verleggen), hebben ze aan ijshockey gedaan (oog- hand coördinatie), baantjes geschaatst (beenkracht en beweegervaring) en sneeuwballen mogen gooien (werpen). Er werd afgesloten met een “douche”, op muziek, want natuurlijk hebben de kinderen allemaal gezweet en moeten ze weer fris terug naar de klas. Het was een prachtige leerzame les en de kinderen maar ook het onderwijzend personeel heeft genoten.

Voor meer informatie kunt u een berichtje sturen via Facebook GYM Academy of naar wilma@gym-academy.nl

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 08:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 08:00 - 09:00
    Goed Gestemd
    Oebele en Sia Vries
  • 09:00 - 11:00
    Tsjerke-tsjinst
    Dienst uit de streek
  • 11:00 - 12:00
    Capriccio
    Haite Schukking
  • 12:00 - 14:00
    Blasmusik im Herzen
    Durk en Annelies
  • 14:00 - 17:00
    Rûnwei Sport
    Live verslag van sport uit de streek
  • 17:00 - 18:00
    Geloven en Beleven
    Harry Nienhuis
  • 18:00 - 19:00
    Wâldklanken
    Harry Nienhuis
  • 19:00 - 21:00
    RTV Metalcafé
    Marcus en Jitse
  • 21:00 - 22:00
    Met de voet tussen de deur
    Martin van der Velde
  • 22:00 - 00:00
    New Age
    Kees Haremaker
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio