Bezoekersaantal van vernieuwd museum Ruurd Wiersma overtreft verwachtingen · Foto('s): Marije van der Staal
  Marije van der Staal

Bezoekersaantal van vernieuwd museum Ruurd Wiersma overtreft verwachtingen

maandag 14 augustus 2023

BURDAARD – In nog geen twee maanden na de verbouwing en heropening trok het vernieuwde Ruurd Wiersma Museum in Burdaard hetzelfde aantal bezoekers als in heel 2022. Afgelopen zaterdag verwelkomde het bestuur de vijfhonderdste bezoeker. Voor het intieme kleine museum met zijn kleurrijk beschilderde interieur is dit een onverwacht groot aantal gasten. De heer W. Strooper uit Heerhugowaard was de vijfhonderdste bezoeker. Hij bezocht het museum samen met de heer W. Strooper voor de tweede keer in drie jaar. Beide heren werden door voorzitter Sybren van Tuinen verrast met een vrolijk pakketje Burdaarder bier, een originele ‘drinkmok van Ruurd’ en plaatselijke lekkernijen.

Het museum werkt met een vernieuwd concept, dat nadrukkelijker inspeelt op de bijzondere achtergrond van de naïeve kunstenaar Ruurd Wiersma (1904-1980). De nieuwe opzet trekt geïnteresseerde bezoekers van ver buiten de regio. Ruim driekwart van de bezoekers komt inmiddels van buiten de provincie. De belangstelling vanuit Vlaanderen was al enige tijd groeiende, maar recentelijk ontving het museum ook meerdere keren bezoek uit Frankrijk.

De toeloop naar het compacte museum is momenteel zo groot dat de rondleiders in de weekenden met een dubbele bezetting draaien. Het museum verwacht dat deze trend zich volgend jaar voortzet. Het team is daarom enthousiast op zoek naar vrijwilligers die eens per twee weken gasten willen ontvangen in, zoals bestuursvoorzitter Sybren van Tuinen het noemt, “een van de leukste laagdrempelige musea van Fryslân”. Vanwege het recente succes in de afgelopen maanden is in overleg met de rondleiders besloten het museumseizoen te verlengen tot en met oktober. Het museum is daarmee ook in de komende herfstvakantie een interessante slechtweervoorziening.

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 17:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 17:00 - 18:00
  Ouwe Meuk
  Leo Smidt
 • 18:00 - 19:00
  Willem yn 'e Jûn
  Willem Mulder
 • 19:00 - 20:00
  Fryslân Fan
  Jaap van der Laan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Sietse Weistra
 • 21:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio