Bijeenkomst Dorpsvisie Gerkesklooster-Stroobos · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Bijeenkomst Dorpsvisie Gerkesklooster-Stroobos

donderdag 17 januari 2019

Inwoners denken enthousiast mee hoe de dorpen leefbaar blijven
De Dorpsraad Gerkesklooster-Stroobos had dorpsbewoners uitgenodigd om tijdens de visiebijeenkomst op 15 januari mee te denken over een dorpsvisie voor de komende 10 jaar. Kernvraag: Hoe houden we met elkaar onze dorpen leefbaar? Het werd een goed bezochte avond (met stamppotbuffet!) in het plaatselijke dorpshuis.

Verspreid in de volle zaal hingen grote vellen met de onderwerpen: accommodaties, cultuur- en sportverenigingen, wonen/leven/milieu, pr & communicatie, ondernemen en zorg en welzijn.
Onder leiding van Jildou Jager en Theo van der Veen van Kearn werd de ruim 60 aanwezige inwoners gevraagd hun idee├źn, wensen, tips op post-its te schrijven en bij het bijbehorende onderwerp te plakken.
Er werd aan de tafels druk gediscussieerd en geschreven. En daarna was het een beetje dringen geblazen bij de vellen om plusjes te geven aan de meest aansprekende post-its.

De grote uitspringer was ook nu weer de behoefte van de inwoners om hun hele leven in Gerkesklooster-Stroobos te kunnen blijven wonen. Woonzorg-complexen, meer huur- en starterswoningen hadden overduidelijk de meeste post-its en stickers.

De informatie wordt nu gebundeld en de komende periode zal de Dorpsraad samen met de inwoners aan de slag gaan om een heldere Dorpsvisie te formuleren.

Bijeenkomst Dorpsvisie Gerkesklooster-Stroobos · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar muzyk
  Klaske neemt je mee in haar liefde voor muziek, met de mooiste muziek door haar uitgekozen.
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
 • 23:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?