Bijzonder bezoek op de Inspecteur Boelensschool · Foto('s): Simon van der Zee
  Simon van der Zee

Bijzonder bezoek op de Inspecteur Boelensschool

woensdag 27 januari 2016

De broeders die de abdij Sion bij Diepenveen (Deventer) hebben verlaten om een nieuw klooster te stichten op Schiermonnikoog hebben op dinsdag 26 januari j.l. een bezoek gebracht aan de Inspecteur Boelensschool te Schiermonnikoog.

De abdij werd te groot voor de steeds kleiner wordende groep broeders waarop ze besloten terug te gaan naar Schiermonnikoog, waar in een ver verleden monniken hebben gewoond – de naam geeft het al aan.

Twee broeders, broeder Paulus en broeder Alberic (de abt), kwamen aan alle leerlingen van de IBS vertellen wie ze zijn en hoe het leven als monnik eruit ziet. Het was voor de leerlingen een bijzondere kennismaking met de broeders zelf. Ze vertelden over hun leven en daaruit bleek dat ze geen van allen op hun achttiende voor de kloosterdeur stonden met het rotsvaste vertrouwen dat ze daar voor de rest van hun leven zouden blijven – integendeel ze traden allemaal pas op latere leeftijd in. Pas later kwam er lijn in hun kronkelige levenspad dat hen nu – tot hun verrassing – naar Schiermonnikoog leidt. Hoewel: ook deze vergelijking gaat mank want het is duidelijk dat zij zelf de stap zetten. Hoe moeilijk die keuze kan zijn, kwam mooi tot uiting. Leven is loslaten, maar dat valt niet altijd mee.

De leerlingen en de collega´s waren vol aandacht voor het boeiende verhaal van de broeders en kregen complimenten voor de goede vragen die ze stelden.

Fotobijschrift: links op de foto staat de abt broeder Alberic en rechts broeder Paulus. Helemaal links ziet u directeur Jelle Arjaans.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 18:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 18:00 - 19:00
    Lytse Klankjes
    Jikke Wiersma
  • 19:00 - 21:00
    Leafde foar Muzyk
    Klaske Ferwerda
  • 21:00 - 23:00
    De Smachtwacht
    Mark en Frank Spijkers
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio