Binnenkort spectaculaire 112-dag · Foto('s): Lammert Brouwer
  Lammert Brouwer

Binnenkort spectaculaire 112-dag

zondag 23 augustus 2015

Op 5 september 2015 wordt er rondom de nieuwe brandweer kazerne door de vrijwillige Brandweer e Westereen in samenwerking met Politie, Defensie, Ambulance en Veiligheid Regio Fryslân een 112-dag gehouden die alles te maken heeft met veiligheid in de breedste zin van het woord.

Voorzitter van de projectgroep Minco Riemersma, projectgroep bestaat verder uit Arend Bekkema, Jannie Douma, Wiebe Pieter Visser, Andries Alting en Otto Larooi, legde aan de aanwezige pers uit wat er zoal die dag te verwachten is op het gebied van veiligheid.

Wat voor instanties hier zoal hun bijdrage gaan leveren is teveel om op te noemen maar wel verklapte Riemersma dat er spectaculaire acties en redding oefeningen zullen worden getoond die het publiek alleen van beelden op tv kent.

Het waarom deze dag wordt georganiseerd heeft ook nog te maken met dat de splinternieuwe brandweerkazerne dik anderhalf jaar terug wat versneld is geopend door tijdsdruk. Er is toen wel aandacht in de pers aan besteed maar in de ogen van het vrijwillige brandweerkorps in De Westereen had dat wel iets meer publiciteit mogen krijgen.

Al driekwart jaar is de projectgroep met de volledige hulp van het gehele vrijwilligers korps van de brandweer de Westereen nu bezig met de voorbereiding en dat geeft al aan dat er achter de figuurlijke schermen hard is gewerkt om deze dag tot een groot succes te maken. Daarom wordt er op deze 112 dag groots uitgepakt met als hoogte punt de aanwezigheid van de bluswagen van vliegbasis Leeuwarden van de Koninklijke Luchtmacht.

Om alles zoveel mogelijk in de publiciteit te krijgen worden er binnenkort een tienduizend info kranten huis aan huis verspreid in De Westereen en in de omliggende dorpen en op de scholen en sportverenigingen zullen flyers worden uitgedeeld.

Doel van deze dag zal zeker ook zijn om jonge mensen te inspireren om zich aan te melden voor de vrijwillige brandweer. Riemersma benadrukte aan het eind van zijn uitleg de prima samenwerking met de gemeente Dantumadeel.

Klik hier voor meer informatie over het evenement.

De laatste foto is gemaakt door Jaap de Boer.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Binnenkort spectaculaire 112-dag · Foto('s): Lammert Brouwer
Binnenkort spectaculaire 112-dag · Foto('s): Lammert Brouwer
Binnenkort spectaculaire 112-dag · Foto('s): Lammert Brouwer
  Lammert Brouwer

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 18:00
    Ouwe Meuk
    Leo Smidt
  • 18:00 - 19:00
    Willem yn 'e Jûn
    Willem Mulder
  • 19:00 - 20:00
    Fryslân Fan
    Jaap van der Laan
  • 20:00 - 21:00
    Werom yn de tiid
    Sietse Weistra
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio