Blessures en ziektes teisteren Geel Wit · Foto('s):

Blessures en ziektes teisteren Geel Wit

zondag 23 augustus 2015

Geel Wit is het bekertoernooi begonnen met een 1-4 nederlaag tegen Olyphia uit Noordwolde. Als excuus voor de thuisclub kan worden aangevoerd dat door blessures, ziektes, werk en Lowlands Geel Wit met een danig uitgedunde selectie aan de wedstrijd begon.

Door Hein Mosterman en Saja de Haan uit het tweede en de 41-jarige veteraan Peter Oud op te stellen kon de ploeg van trainer Kees Slotemaker met elf man starten. Gedurende de eerste helft namen Mark Molenaar en Kevin Kiewiet naast reservekeeper Matthijs Rijpstra op de bank plaats.

Na tien minuten spelen nam de tweedeklasser uit Noordwolde de leiding. Een voorzet vanaf de flank werd door René de Nekker binnen gekopt: 0-1. In de 31-ste minuut werd de lange spits andermaal vanaf de zijkant bediend en was het voor de tweede maal met het hoofd raak: 0-2.

Tussendoor schoof Jakko Veenstra de bal in de rebound naast nadat Pieter Oene Smit de bal uit een vrije schop keerde. Gaandeweg de eerste helft kreeg Geel Wit kansjes. Saja de Haan liet een goede mogelijkheid onbenut. Vlak voor rust werd het 1-2. Johan Kolk zette voor op Sander Hekkelman en die schoot raak via de binnenkant paal.

Na de rust ging Geel Wit op jacht naar de gelijkmaker met Kevin Kiewiet en Mark Molenaar in de ploeg die voor meer druk naar voren moesten zorgen. De beste kans was voor Kevin Kiewiet, die uit een corner van Glenn Kienstra over kopte.

Het doelpunt viel echter aan de andere kant. In de tweede helft kwam de bal via de paal bij Ron Betlehem en hij scoorde. Grensrechter Peter Kolk oordeelde dat de doelpuntenmaker buitenspel stond maar scheidsrechter Kats wilde daar niets van weten.

Mark Molenaar kopte meteen daarna aan de andere kant de bal op de kruising, daarmee was het verzet van Geel Wit gebroken. Drie minuten voor het einde scoorde Betlehem de 1-4 met een fraaie treffer.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Johan Kolk, Peter Oud, Bjorn Wijnberg, Theodoor Molenaar; Hein Mosterman (Mark Molenaar, 55), Pieter Kiewiet, Roland Kooiker (Kevin Kiewiet, 46), Glenn Kienstra; Saja de Haan, Sander Hekkelman.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00