Bluesrocker Hamish Anderson in Iduna

Dinsdag 24-09-2019
Waar:
Drachten
Wanneer:
Zaterdag 05-10-2019
Zaterdag 5 oktober speelt de Australische bluesrocker Hamish Andersom in Iduna. De gitaarvirtuoos heeft net zijn nieuwe album ‘Out of my Head’ uit en tourt momenteel door Europa.

Hamish Anderson groeide in de jaren ’90 op in Melbourne. De gitarist haalde zijn inspiratie uit de vinylplaten van zijn vader. Invloeden van BB King, Peter Green, Eric Clapton, Jeff Buckley en Tom Petty zijn hierdoor duidelijk hoorbaar in zijn werk. Toen hij besloot te verhuizen naar de Verenigde Staten begon zijn carrière verder vorm te krijgen. Live wist Hamish zich te omringen met zeer bekwame artiesten. Zo deelde hij het podium met bandleden van Ryan Adams, John Mayer en Gary Clark Jr. Bovendien werkte hij voor zijn debuutalbum samen met producer Jim Scott, bekend van o.a. Tom Petty, Wilco en Tedeschi Trucks Band.

Dit jaar heeft Hamish Anderson zijn tweede album ‘Out of my Head’ uitgebracht. De single ‘No Good’ van dit album werd na zijn release positief ontvangen en belande in Spotify’s ‘Nu Blues’ playlist.

Kortom, deze songwriter in hart en nieren is een zeer getalenteerd en onontdekte parel. En als laatste is hij ook nog eens een geweldige gitarist, waarmee hij zijn muziek van de nodige blues voorziet. Verwacht een avond vol geniale blues solo’s en riffs die nog dagenlang in je hoofd blijven zitten.

Locatie: Poppodium Iduna te Drachten
Datum: zaterdag 5 oktober 2019
Zaal open: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur
Ticketprijs: € 13,00 vvk/ € 15,00 deur

Meer info: www.iduna.nl.

terug naar overzicht

© Foto's: Carmen Lamparter

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Bertus Hatzmann
20:00-22:00 | Weekend Kick-Off
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie