VIDEO: Blunder provincie: afsluiting Sintrale As niet besproken met gemeenten · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

VIDEO: Blunder provincie: afsluiting Sintrale As niet besproken met gemeenten

donderdag 18 augustus 2022

DE WESTEREEN/DOKKUM – De provincie heeft de geplande afsluiting van de Sintrale As tijdens de Admiraliteitsdagen niet gemeld bij Noardeast-Fryslân en Dantumadiel, aldus een woordvoerder van de gemeenten. De provincie is van plan het traject tussen De Westereen en Dokkum en vice-versa van 2 tot en met 5 september geheel af te sluiten.

“Als er sprake zal zijn van een wegafsluiting door werkzaamheden, dan wordt hiervan melding gedaan in het zogenoemde Melvinsysteem. Ook wordt met de betreffende gemeenten contact opgenomen of de periode wel geschikt is. Door vakanties van medewerkers bij de provincie zijn beide acties helaas vergeten”, vertelt een woordvoerder donderdagmiddag.

Uitstellen

De gemeenten willen dat de provincie de geplande werkzaamheden uitstelt. Daarover zijn zij nu met elkaar in gesprek.

“De provincie heeft dus de planning niet besproken en gecheckt met/bij de gemeenten Noardeast-Fryslân en Dantumadiel. Hierdoor had men niet in de gaten dat er juist in dat betreffende weekend een groot evenement gepland is in Dokkum. Ook was de organisatie van de Admiraliteitsdagen niet op de hoogte gebracht van de wegafsluiting”, voegt de woordvoerder toe.

Staalslakken

De Sintrale As moet worden afgesloten om de ombouw van één rijbaan in de richting van Burgum en één rijbaan in de richting van Dokkum te creëren. Daarna kan er worden begonnen met de aanleg van een speciale folie, die over de lekkende staalslakken wordt aangebracht. Die verkeershinder zal dan maanden aanhouden.

De provincie Fryslân geeft donderdag te kennen nog in overleg te zijn en heeft inhoudelijk nog geen reactie gegeven.

Update 17:00 uur

De woordvoering van de gemeente laat weten, dat er vermoedelijk vrijdagochtend meer informatie beschikbaar is, of de werkzaamheden worden uitgesteld of niet.

 

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 21:00
    Gospel Time
    Tjerkje Broersma
  • 21:00 - 23:00
    Wat Draaie Menu
    Martin van der Velde
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio