Boek presentatie biografie Anders Minnes Wybenga, getiteld; Yn eigen taal

Vrijdag 07-09-2018
NIAWIER - In Het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 had de KFFB de ‘’Fryske boekenklub’’ een project op gezet voor de uitgifte van de biografie A.M. Wybenga. Yn eigen taal, het boek beschrijft het leven en werk van de Friese dichter, schrijver en taalstrijder Anders Minnes Wybenga en is uitgezocht en opgeschreven door historicus Jan Minno Rozendal.

Anders Minnes Wybenga heeft zijn hele leven gewoond en gewerkt in Dongeradeel. Hij wordt tot op de dag van vandaag gewaardeerd. Dat blijkt wel uit het feit dat er een weg naar hem is vernoemd en dat er middenin Niawier een standbeeld van hem staat.

Het kon dan ook niet anders dan dat de presentatie en uitreiking van het eerste boek aan de wethouder van cultuur Dongeradeel ‘’Pytsje de Graaf’’ plaats vond in het Dorpshuis Nij Sion te Niawier. Dit werd gedaan door de voorzitter van de KFFB, dhr Joh. Bakker. Ook kreeg de schrijver, Jan Minno Rozendal een exemplaar.

Aansluitend was er muziek en zang door duo Eaglefield, voordracht van twee gedichten door Akke Brouwer uit een bundel van A.M. Wybenga. Daarna een aantal PowerPoint presentaties met uitleg door de schrijver Jan Minno Rozendal. Tussendoor werden genodigden en belangstellenden gevraagd om mee te zingen met het lied van Anders Minnes Wybenga, getiteld Lân.

Na afloop kon men genieten van een hapje en een drankje en natuurlijk lagen de boeken klaar om gekocht te worden.

terug naar overzicht
1e boek voor wethouder van cultuur Dongeradeel Pytsje de GraafSchrijver, Jan Minno Rozendal krijgt 2e boekMuziekale omlijsting door duo Eaglefield
© Foto's: Peters Foto Nieuws l Beelderiseren.nl

Vandaag op de radio

00:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Harteklanken
09:00-11:00 | Klankbord
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow
14:00-18:00 | Runwei Sport
18:00-20:00 | Hollandse toppers
20:00-23:00 | Hollands op zijn best
23:00-00:00 | Hollandse Nacht
Klik hier voor programma- informatie