Lezing Esther Geertsma over World Servants op CBS de Boustien

Maandag 12-02-2018
DE WESTEREEN - Maandagochtend was Esther Geertsma op basisschool de Boustien in de Westereen om de kinderen van de groepen vijf tot en met acht te vertellen over haar World Servants werkvakantie voor jongeren met en zonder beperking naar Bolivia in juli dit jaar.

Esther is opgegroeid in de Westereen, maar woont nu in Leeuwarden. Zij is 24 jaar oud en is rolstoelgebonden als gevolg van een erfelijke spierziekte. Zij gaat met 6 jongeren met een beperking en daarnaast jongeren zonder beperking twee weken naar Bolivia. Esther vertelde een zeer boeiend verhaal aan de kinderen, die aandachtig naar haar luisterden. Eén van de kinderen vroeg vanaf welke leeftijd je deel kunt nemen, want het leek hem ook leuk. Het is vanaf 15 jaar. Na afloop werd Esther bedankt voor haar mooie verhaal met een hartelijk applaus van de kinderen en de juf.

World Servants Onbeperkt
Toen Esther vorig jaar op EO-jongerendag bij een stand van World Servants hoorde van het nieuwe project van World Servants Onbeperkt, was haar interesse gewekt. Het project houdt in dat ze met jongeren met een beperking uit Nederland naar Bolivia gaan om daar een kleuterschool te bouwen voor kinderen met een beperking en om te laten zien, dat als je een beperking hebt het leven niet op houdt, maar dat er meer mogelijk is dan je denkt.
De groep gaat naar het levendige stadje El Torno, waar van alles gebeurt. Ze bezoeken de kleurrijke markt en mensen thuis om de cultuur te leren kennen. Ze draaien mee op een school en een ziekenhuis. Ze besteden extra aandacht aan de leefomstandigheden van mensen met een beperking.

Niet alleen vormt dit project een kans voor vriendengroepen, waarvan een jongere met beperking onderdeel is, maar ook in Bolivia opent het deuren voor de partnerorganisatie ter plaatse. Inclusie van mensen met een beperking vraagt wereldwijd om aandacht. For Vidas, de partner van World Servants in Bolivia, wil dat jongeren met beperkingen een volwaardige rol krijgen in de maatschappij en gelijke rechten hebben.
For Vidas is blij met het idee om Nederlandse leeftijdsgenoten te betrekken in de verwezenlijking van dit ideaal.

Wilt u meer lezen over dit project, kijk op www.worldservants.nl/onbeperkt
Wilt u Esther volgen of sponsoren, dat kan via de volgende link: www.geef.ws/esthergeertsma

 

terug naar overzicht
Lezing Esther Geertsma over World Servants op CBS de BoustienLezing Esther Geertsma over World Servants op CBS de BoustienMeer foto's en info op www.rtvnof.nl
© Foto's: Jantsje Wiersma

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie