Bouw informatiecentrum op Schiermonnikoog start in februari · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Bouw informatiecentrum op Schiermonnikoog start in februari

dinsdag 21 januari 2020

Het Nationaal Park Schiermonnikoog krijgt een nieuw informatiecentrum. De bouw van ‘’Het Baken’’ aan de Reeweg 9 (naast de Tox Bar) start in februari. In het voorjaar van 2021 wordt het nieuwe centrum geopend.

De vijf initiatiefnemers (gemeente, VVV, Stichting Bezoekerscentrum, Natuurmonumenten en Nationaal Park Schiermonnikoog) zijn verheugd dat het gelukt is om de financiering en vergunningen rond te krijgen. Naast grote bijdragen van Het Waddenfonds, de Provincie Fryslân, de gemeente Schiermonnikoog en Natuurmonumenten hebben tal van andere, lokale en regionale sponsors bijgedragen om dit project mogelijk te maken.

Het Baken is ontworpen door de Friese architecte Nynke Rixt Jukema uit Leeuwarden, in samenwerking met Bètha Architecten uit Burgum. Het gebouw is duurzaam ontworpen en wekt straks haar eigen energie op. Het Baken wordt gebouwd door bouwbedrijf Dijkstra te Schiermonnikoog. Natuurmonumenten gaat het centrum in samenwerking met de VVV Schiermonnikoog exploiteren. Met informatiecentrum ‘’Het Baken’’ krijgt Schiermonnikoog een centraal gelegen ontvangst- en informatiecentrum voor de duizenden mensen die het eiland jaarlijks bezoeken om te genieten van de rijke natuur en het ‘eilandgevoel’. Het Baken wordt dé plek om te weten te komen wat er te beleven is, je te verdiepen in de ontwikkelingen van het eiland en het omringende water, en om leuke activiteiten te boeken. De totale beleving draagt bij aan meer kennis en begrip over het Werelderfgoed Waddenzee, en de bijzondere plaats die Schiermonnikoog daarbij inneemt.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 18:00
    Ouwe Meuk
    Leo Smidt
  • 18:00 - 19:00
    Willem yn 'e Jûn
    Willem Mulder
  • 19:00 - 20:00
    Fryslân Fan
    Jaap van der Laan
  • 20:00 - 21:00
    Werom yn de tiid
    Sietse Weistra
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio