Bouw Knarrenhof in Surhuisterveen · Foto('s): Inbo/Knarrenhof
  Inbo/Knarrenhof

Bouw Knarrenhof in Surhuisterveen

vrijdag 16 december 2022

SURHUISTERVEEN – Na jaren van voorbereiding is het bijna zover; Knarrenhof in Friesland! In Surhuisterveen wordt begin 2023 gestart met de sloop van een oude school, om ruimte te maken voor het zogeheten ”Feansterhof”. Naar verwachting start de bouw van Knarrenhof in Surhuisterveen in de zomer van 2023.

Na projecten in het midden en oosten van Nederland komt Knarrenhof naar Friesland. De belang-stellenden zetten zich al jaren, samen met Stichting Knarrenhof, in voor Knarrenhof in Surhuisterveen. Het plan is om aan de Langelaan deze collectieve woonvorm te realiseren. Het wordt een hofje met 25 koopwoningen. Sommige woningen hebben een eigen tuin op de begane grond, andere woningen hebben een balkon.

Daarnaast wordt er een gemeenschappelijke ruimte, genaamd het Hofhuys, en een gemeenschappelijke tuin gerealiseerd. Bij wonen in Knarrenhof staat nabuurschap centraal. Een vrijblijvende gemeenschap waar je van elkaars kennis, kunde en gezelschap mag profiteren. Het is een unieke woonplek waar privacy en veilig wonen wordt gecombineerd met alle voordelen van samenwonen in een groep. Knarrenhof woningen zijn ontworpen vanuit een onderhoudsarm en energiebesparend perspectief.

De sloopovereenkomst voor het huidige schoolgebouw is inmiddels ondertekend. Het definitieve ontwerp is bijna gereed. Daarom start Stichting Knarrenhof op korte termijn met het toewijzen van de woningen.

Op woensdagavond 21 december om 20.00 uur is er een digitale informatieavond over Knarrenhof Surhuisterveen. Tijdens deze avond  presenteert Stichting Knarrenhof het plan en bespreken we hoe belangstellenden een woning kunnen kopen. Alle belangstellenden voor de Feansterhofzijn van harte welkom op de digitale informatiebijeenkomst.

Aanmelden voor de digitale bijeenkomst kan via www.knarrenhof.nl/surhuisterveen.

Bent u geïnteresseerd in een woning in Knarrenhof Surhuisterveen? Geef dit dan aan ons door via www.knarrenhof.nl/surhuisterveen.

Voor meer informatie over Knarrenhof, kijk dan op www.knarrenhof.nl.

Bijschrift foto: Artist impressie Inbo/Knarrenhof Surhuisterveen.

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 17:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 17:00 - 18:00
  Ouwe Meuk
  Leo Smidt
 • 18:00 - 19:00
  Willem yn 'e Jûn
  Willem Mulder
 • 19:00 - 20:00
  Fryslân Fan
  Jaap van der Laan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Sietse Weistra
 • 21:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio