Brandweer Dokkum oefent in de wijk · Foto('s): eigen foto
  eigen foto

Brandweer Dokkum oefent in de wijk

zondag 27 augustus 2017

De blusploeg van brandweer Dokkum houdt dinsdag 29 augustus 2017 om 19.30 uur een oefening in de wijk. De brandweerlieden oefenen deze keer in een woning boven een winkel aan de Grote Breedstraat 10 in Dokkum. Ze nodigen omwonenden en ondernemers uit om te komen kijken.

Wonen boven winkels brengt risico’s met zich mee waar alle gebruikers een verantwoordelijkheid in hebben. Eigenaren, bewoners en gebruikers zijn zich veelal niet bewust van de extra risico’s die verbonden kunnen zijn aan wonen boven winkels. Daarom werkt Brandweer Fryslân door middel van gerichte voorlichtingsactiviteiten nauw samen met gemeenten en ketenpartners aan brandveiligheid bij ‘wonen boven winkels’.

Met het Oefenen in de Wijk wil de brandweer mensen bewust maken van brandveiligheid in en rondom huis en welke maatregelen men zelf kan nemen om brand te voorkomen. Dinsdagavond krijgen buurtbewoners en ondernemers uitleg over het bestrijden van een brand in hun pand. Na de oefening mogen ze ook zelf even het pand in, om te ervaren hoe het is als je huis vol rook staat. Dat gebeurt uiteraard onder begeleiding van ervaren brandweermensen.

Daarnaast zijn er voorlichters aanwezig die informatie geven over brandveiligheid in en rondom huis.

De brandweer wil met name laten zien dat het wel een aantal minuten duurt voordat de brandweer ter plaatse is en wat mensen in die tijd zelf kunnen doen om de brand te beperken of zichzelf in veiligheid te brengen. Daarnaast is dit een mooi moment om de lokale blusploeg eens van dichtbij in actie te zien.

Minder incidenten, minder slachtoffers en minder schade. Dat zijn de doelstellingen van Brandweer Fryslân. Om dit te bereiken stimuleert Brandweer Fryslân brandveilig gedrag en zelfredzaamheid van burgers, bedrijven en instellingen door hen bewust te maken van hun eigen verantwoordelijkheid en zorgplicht voor brandveiligheid.

 

 

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Harteklanken
  Tijdens het ontbijt op zaterdagochtend brengt RTV NOF geestelijke Harteklanken.
 • 09:00 - 11:00
  Klankbord
  Geestelijk verzoekplaten programma. Tijdens het programma bestaat de mogelijkheid om telefonisch een lied met een boodschap aan te vragen voor een zieke of jarige of gewoon zomaar.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 18:00
  Runwei Sport
  Het sportprogramma van RTV NOF met live verslag van alle sporten uit Noordoost-Friesland. Naast voetbal ook veel aandacht voor korfbal, volleybal, basketbal, kaatsen meer.
 • 18:00 - 20:00
  Hollandse toppers
  Elke zaterdagavond hoor je Tinus uit je speakers komen. De gezelligste hits en meezingers komen voorbij in Hollandse toppers!
 • 20:00 - 22:00
  Hollands op zijn best
  Nederlandstalig verzoekplaten-programma voor iedereen, voor jong en oud. Bel voor een plaat naar (0511) 44 12 02.
 • 22:00 - 00:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?