Brede steun voor onderzoek naar vestiging raadszaal in Dokkum · Foto('s): Adema Architecten
  Adema Architecten

Brede steun voor onderzoek naar vestiging raadszaal in Dokkum

donderdag 05 december 2019

Afgelopen woensdag zijn er twee belangrijke amendementen met brede steun aangenomen in de raad van Noardeast-Fryslân. Onderwerp van gesprek was de huisvesting van het ambtelijk apparaat en het realiseren van de raadszaal.

S!N is er altijd voor geweest om bij ingrijpende beslissingen, actief in gesprek te gaan met de inwoners, en hun wensen en bedenkingen sterk mee te laten wegen bij de besluitvorming. Er is een inspraakavond voor de bewoners geweest, in de raad is al een debat gevoerd en daaruit zijn een aantal conclusies getrokken. De ophoging van het achterste gedeelte van het pand aan de Koningstraat is na kritiek van omwonenden van tafel geveegd.

Het voorstel om de raadszaal in de Bonifatiuskerk te realiseren werd ook op tafel gelegd, en besloten is om deze optie nader te onderzoeken. Ook omdat de voorkeursvariant van het college niet door iedereen even positief wordt ontvangen. Het gaat om de variant waarbij de raadszaal bovenop de publiekshal komt. Er worden meer locaties genoemd en een aantal daarvan zijn volgens S!N serieus het onderzoeken waard. Zoals het pand van Van Sinderen en de Grote Kerk beide gelegen op de Markt. “Wij vinden dat je nu op voorhand ook deze opties moet onderzoeken. Daarmee doe je recht aan de inwoners en aan dat wat er leeft bij de ‘mienksip’” aldus fractievoorzitter Rebecca Slijver.

Juist nu er voorgesteld wordt om de besluitvorming op te schuiven naar 1 maart moet dit kunnen. Daarmee is er ruimte om breed te onderzoeken wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn. In het tweede amendement pleitte S!N om dit onderzoek niet alleen aan het college over te laten, maar om dit juist samen op te pakken; dus ook met de raad. Ook dit amendement werd door een meerderheid aangenomen. S!N is hier blij mee; op deze manier zorgen we voor een grondig proces waarbij alle alternatieven worden bekeken, en voors en tegens zorgvuldig worden afgewogen.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Harteklanken
  Tijdens het ontbijt op zaterdagochtend brengt RTV NOF geestelijke Harteklanken.
 • 09:00 - 11:00
  Klankbord
  Geestelijk verzoekplaten programma. Tijdens het programma bestaat de mogelijkheid om telefonisch een lied met een boodschap aan te vragen voor een zieke of jarige of gewoon zomaar.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 18:00
  Runwei Sport
  Het sportprogramma van RTV NOF met live verslag van alle sporten uit Noordoost-Friesland. Naast voetbal ook veel aandacht voor korfbal, volleybal, basketbal, kaatsen meer.
 • 18:00 - 20:00
  Hollandse toppers
  Elke zaterdagavond hoor je Tinus uit je speakers komen. De gezelligste hits en meezingers komen voorbij in Hollandse toppers!
 • 20:00 - 22:00
  Hollands op zijn best
  Nederlandstalig verzoekplaten-programma voor iedereen, voor jong en oud. Bel voor een plaat naar (0511) 44 12 02.
 • 22:00 - 00:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?