Brenda Jager start met Sportkampioentjes voor de jeugd · Foto('s): 

Brenda Jager start met Sportkampioentjes voor de jeugd

donderdag 14 oktober 2021

FERWERT – Brenda Jager (32) uit Ferwert heeft het initiatief genomen om jonge kinderen met het multisportprogramma Sportkampioentjes op een bijzondere manier kennis te laten maken met de sporten die ze later in de buurt kunnen gaan doen.

,,Omdat ik om me heen signalen opvang dat het beweegaanbod voor kinderen onder de zes jaar gemist wordt in de buurt en ik zelf overtuigd ben van het belang van goed leren bewegen op jonge leeftijd, heb ik Sportkampioentjes bedacht”, legt de aan de Hanzehogeschool in Groningen afgestudeerde Leraar Lichamelijke opvoeding.

Op 16 oktober start Sportkampioentjes voor kinderen van 3 t/m 5 jaar bij sporthal De Heechfinne in Ferwert. Het programma is opgedeeld in vier sportblokken. In elk sportblok staan één of twee sporten centraal die uiteindelijk in de buurt te beoefenen zijn.

,,Op deze manier maken kinderen kennis met de sporten die ze later in de buurt kunnen gaan doen en ontdekken ze wat ze leuk vinden. Natuurlijk zullen de vaardigheden die behandeld en ontwikkeld worden een goede basis zijn voor alle sporten die er bestaan”, legt Brenda uit. Goed en veelzijdig leren bewegen op jonge leeftijd is belangrijk, vindt Brenda. Voor de motoriek, alsook voor heel veel andere dingen.

Brenda Jager is geen onbekende in de sportwereld. Van gymnastiek- en danstrainingen geven bij gymnastiekverenigingen, zwemlessen geven in verschillende zwembaden, voetbaltrainingen geven bij de plaatselijke voetbalvereniging, tot het verzorgen van lessen bewegingsonderwijs op tal van scholen. Op dit moment werkt zij als buurtsportcoach bij Sportbedrijf Drachten.

Meer informatie of aanmelden? www.sportkampioentjes.nl

Brenda Jager start met Sportkampioentjes voor de jeugd · Foto('s): 
  

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2021 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Donateurs · Vrijwilliger worden?