Brenda Jager start met Sportkampioentjes voor de jeugd · Foto('s): 

Brenda Jager start met Sportkampioentjes voor de jeugd

donderdag 14 oktober 2021

FERWERT – Brenda Jager (32) uit Ferwert heeft het initiatief genomen om jonge kinderen met het multisportprogramma Sportkampioentjes op een bijzondere manier kennis te laten maken met de sporten die ze later in de buurt kunnen gaan doen.

,,Omdat ik om me heen signalen opvang dat het beweegaanbod voor kinderen onder de zes jaar gemist wordt in de buurt en ik zelf overtuigd ben van het belang van goed leren bewegen op jonge leeftijd, heb ik Sportkampioentjes bedacht”, legt de aan de Hanzehogeschool in Groningen afgestudeerde Leraar Lichamelijke opvoeding.

Op 16 oktober start Sportkampioentjes voor kinderen van 3 t/m 5 jaar bij sporthal De Heechfinne in Ferwert. Het programma is opgedeeld in vier sportblokken. In elk sportblok staan één of twee sporten centraal die uiteindelijk in de buurt te beoefenen zijn.

,,Op deze manier maken kinderen kennis met de sporten die ze later in de buurt kunnen gaan doen en ontdekken ze wat ze leuk vinden. Natuurlijk zullen de vaardigheden die behandeld en ontwikkeld worden een goede basis zijn voor alle sporten die er bestaan”, legt Brenda uit. Goed en veelzijdig leren bewegen op jonge leeftijd is belangrijk, vindt Brenda. Voor de motoriek, alsook voor heel veel andere dingen.

Brenda Jager is geen onbekende in de sportwereld. Van gymnastiek- en danstrainingen geven bij gymnastiekverenigingen, zwemlessen geven in verschillende zwembaden, voetbaltrainingen geven bij de plaatselijke voetbalvereniging, tot het verzorgen van lessen bewegingsonderwijs op tal van scholen. Op dit moment werkt zij als buurtsportcoach bij Sportbedrijf Drachten.

Meer informatie of aanmelden? www.sportkampioentjes.nl

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Brenda Jager start met Sportkampioentjes voor de jeugd · Foto('s): 
  

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 19:00
    Hitz op Tongersdei
    Sjoerd Gjalt de Vries
  • 19:00 - 20:00
    Jazz Go Blue
    Gert Nitters
  • 20:00 - 21:00
    Country Trail
    Albert de Vries
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio