Broekster Boys boekt opnieuw zege tegen PKC’83 · Foto('s): Jacqueline Jongsma
  Jacqueline Jongsma

Broekster Boys boekt opnieuw zege tegen PKC’83

zondag 07 april 2019

En opnieuw kon Broekster Boys drie punten bijschrijven! In de tumultueuze thuiswedstrijd was het Broekster Boys die voor de winterstop in de laatste seconden toe wist te slaan en een 2-1 overwinning wist te boeken. Afgelopen zaterdag werd het duel opnieuw in de slotfase beslist. Deze keer was het Piet Wessel Dijkstra die in de “dyingseconds” met een droge knal de 3 punten binnen hengelde, 3-4.

Broekster Boys speelde een hele goede eerste helft maar maakte het zichzelf toch erg lastig. Het veldoverwicht werd niet in een verdiende score vertaald. Vanaf het middenveld kon er met fraaie –lange- passes gestrooid worden maar de voorwaartsen wisten daar onvoldoende gebruik van te maken. Er waren maar liefst vijf 100% kansen te noteren maar PKC wist tot aan de rust de nul te houden. PKC kwam slecht sporadisch voor het doel van Sijbren Terlouw maar toch was hij de eerste keeper die mocht vissen. De levensgevaarlijk aanvalsleider Brian Inge wist wel raad met een presentje op het middenveld, gaf een voorzet op maat op zijn ploeggenoot Simon Schreiber die met een fraaie kopbal de 1-0 aan liet tekenen.

Een Friese doelpuntenmaker maar toch een achterstand voor BB. Er werd een tandje bij geschakeld en dat levende Juryan Dantuma en de eerder genoemde Schreiber een gele prent op. Broekster Boys had gezien het veldoverwicht en kansenverhouding ruim op voorsprong de rust in moeten gaan maar voetbalwetten zijn soms niet te doorgronden, rust 1-0.

Trainer Zwart, tevreden over het veldspel maar zeer ontevreden over de afwerking, zette zijn mannen op scherp en dat leidde in de 46e minuut tot de gelijkmaker. Vincent Hoekstra wist een goede voorzet van Hedgar Hoekstra prima af te ronden. De stand weer gelijk en het motto: erop en erover leek het devies. PKC was daar met een trap uit een corner dicht bij een voorsprong want Schreiber krulde de bal op de binnenkant paal. Het antwoord kwam een paar minuten. Piet Wessel Dijkstra wist de score in het voordeel van de gasten te laten kantelen . Het derde doelpunt van de wedstrijd werd opnieuw dmveen kopbal gemaakt. Ook nu was de assist van Hedgar Hoekstra. In de bestuurskamer werd in de rust al gezegd dat “hun” Brian Inge altijd wel scoort en dat was inderdaad het geval.

De topscoorder van PKC maakte de 2-2 en dus moest Broekster Boys opnieuw aan de bak. Een kwartier voor tijd was het Juryan Dijkstra die met een messiaanse beweging op de achterlijn GeadlySalome het nakijken gaf. Zelfs keeper Bjorn Groninger leek verbaasd van deze geweldige actie want hij stond aan de grond genageld toen de voorzet van Dantuma door Vincent Hoekstra tot doelpunt werd bekroond. Hedgar Hoekstra raakte nog de lat voordat Koen Hateboer de ploegen opnieuw in evenwicht bracht. 3-3. Even daarvoor had Sijbren Terlouw met een fantastische redding (vrije trap Inge) zijn Broekster Boys in de wedstrijd gehouden. Broekster Boys verdiende meer en ging op zoek naar de winnende. Deze viel net als in de thuiswedstrijd en de laatste minuut. Piet Wessel Dijkstra werd met zijn tweede doelpunt (een droge knal in de verre hoek) uiteindelijk dus de matchwinnaar, want de overwinning kwam in blessuretijd niet meer in gevaar.

Een dik verdiende overwinning voor Broekster Boys. De ploeg mag wat scherper in de afwerking worden want dan maakt het team het zichzelf heel wat makkelijker. Zwart zal voldoende afwerk oefeningen in zijn oefenstof hebben voor de komende trainingen want zaterdag komt Winsum op bezoek. Winsum staat op dit moment derde en wil graag hogerop. De derde plek lijkt veilig, maar Broekster Boys heeft nog een paar punten nodig voor lijfsbehoud. Het zal hoe dan ook weer een leuke wedstrijd gaan worden. Aanvang wedstrijd: 14.30 uur.

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00